Women: Eidevall lämnar Arsenal

Women: Eidevall lämnar Arsenal

Jag såg det komma lång väg. 
Jonas Eidevall är rysligt kompetent som tränare och har flertalet titlar med sig bagaget, men att under några år med Arsenal endast lyckas med två ligacuper måste ses som ett mindre misslyckande. Jo, jag tycker det och framförallt med den trupp han faktiskt har till sitt förfogande. Det vimlar av stjärnspelare och det är dels en omförmåga att få ut det bästa sv sina spelare och dels att inte kunna äga matcherna på det sätt man förvåntar sig. Lägg sedan till att man inte skapar tillräckligt mycket chanser, så ramlar det ned i knäet på en Jonas Eidevall som nu lämnar klubben.
Fick han sparken? Nja, troligtvis inte utan det var nog ett par samtal med klubbledningen  efter 2-5 mot Fc Bayern, 1-2 mot Chelsea och rätt skakig inledning på säsongen som gav detta resultat. Så, jo, kanske. 
Förvisso skall man ha med sig att han haft en jobbig tid med spelarna, där Miedema, Mead och Williamson alla tre gick med korsbandskador. Ilestedt gravd och borta, samt skador på McCabe,Hurtig,Catley och Wubben-Moy. Det tar på krafterna att hela tiden växla lag och vara osäker på det spelarmaterial man har. Samtidigt har han långt ifrån fått ut någon form av maxkapacitet från Alessia Russo eller Stina Blackstenius. Där borde det finns många mål att hämta. 

Från oss fans sida, så tackas Jonas Eidevall för åren i klubben. Några titlar blir det och nu ersätter Renée Sleegers. Hon är bekant från sin tid i Linköping Football Club och har varit back-up för Eidevall. Intressant att se vem som ersätter. 

Magnus Falk2024-10-16 08:00:59
Author

Fler artiklar om Arsenal