Bursaspor vidare i Cupen
bursasporum.com

Onsdag kväll och 1-0 mot ett tämligen blekt Boluspor renderar med att Bursaspor är klara för gruppspelet i Turkiska Cupen. Avbytarna i andra halvlek imponerade.

Drygt 3000 Bursa supportrar och 50 talet Boluspor anhängare hade tagit sig till Bursa Atatürk stadion onsdags kväll. Matchen började i mycket lugnt tempo och första farliga chans skapade bortalaget i matchens 15’e min, då man kom fri med vår målvakt. Strax innan skott ögonblicket bryter dock vår vänsterback Ismail Güldüren det farliga anfallet.
Trots att hemmalaget hade stort bollinnehav, så skapades inga större chanser. Boluspors taktik var backa hem med många spelare och siktade på kontringar.
Första halvlek slutade 0-0.

Inför andra halvlek gjorde tränaren B.Korkmaz 2 byten, Sercan fick kliva åt sidan och in kom Mbesuma och även Orhan Alemdar som inte gjorde många rätt fick lämna planen. In för Orhan kom Veli.
Bursaspor var som ett helt nytt lag i andra halvlek.
Mbesuma skapade några heta chanser men stoppades av Bolus målvakt, som för övrigt var deras bästa spelare för kvällen. Boluspor försökte absolut inte spela fotboll utan såg mer till att Bursaspor inte skulle spela ut sitt eget spel.
Målet som alla väntade på kom i 74’e minuten.
Mbesuma fick tag i bollen på egen planhalva, hittade med en snygg passning till rumänen Pancu. Pancu i sin tur ser att Veli tar en löpning mot motståndarmålet ute på högerkanten. Rumänen serverar Veli som placerar bollen snyggt bakom bortalagets målvakt. I 80’e matchminuten hade bortalaget ett farligt skott som tog i stolpen. Under återstående tid så ”bevakade” Bursaspor bara sin ledning och lyckades genom denna seger med att kvalificera sig för gruppspelet i Turkiska Cupen.

Bäst i hemmalaget var Jason Vandelannoite, som debuterade med stor säkerhet i backlinjen. Även Mbesuma gjorde ett bra inhopp och låg bakom det mesta i anfallet.