Tung förlust mot Sivasspor

Bursaspors möte mot tabell trean Sivasspor började riktigt bra. I halvtid så ledde vi med 2-0 men efter en turbulent andra halvlek så stod Bursaspor som förlorare.

Då var 7’e omgången i Süper Lig avklarad. Vi har faktiskt alltid haft det tufft mot Sivas, både borta och hemma. Sivasspor hade inte tappat en enda poäng hemma i år. Vår trogna publik, denna gång på ca 250 supportrar, hade tagit sig ända till Sivas för att följa sitt lag. Dom lät en hel del kan jag lova, satt och lyssnade på matchen på radio.

För vår del kunde det absolut inte börja på ett bättre sätt, redan i den 3’e matchminuten hittade vår målvakt Vega anfallaren Sinan med en utspark som passade bollen vidare till Veli. Veli placerade bollen snyggt och det var 0-1 till oss. Efter målet fortsatte Bursaspor pressa. I 11’e minuten hade Cihan ett bra läge men precis innan skott ögonblicket kom en försvarare emellan och i 12’e minuten var det Tum som sköt ett tung skott som målvakten räddade Efter 15’e match minuten började Sivas ta över mer och mer, bl.a. hade Balili halvchanser och skott som han inte kunde förvalta ordentligt. Istället, i den 28’e matchminuten kom Bursaspors andra mål för kvällen. Sumi som till vänster hittade Cihan, placerade bollen bakom målvakten och plötsligt stod det 2-0! I den 44’e matchminuten kom Sivassspors bästa målchans där en hörnspark hittade Balili vid den bakre stolpen. Hårt skott men målskytten Veli räddade på mållinjen. Första halvlek slutade 2-0 till oss.

Efter halvtids signalen protesterade Sivasspor's tränare Bülen Uygun vilt mot domarteamet. Att detta skulle påverka andra halvlek visste ingen vid det tilfället…

I början på andra halvlek, blev Bursa tränaren B.Korkmaz tvungen till att göra ett byte. Ut gick skadede Tum och in kom Mbesuma. I 2’a halvlek spelade bägge lagen med högt tempo och öppen fotboll. Sivas hittade dessvärre målet tidigt. I den 56:e matchminuten hittade Balili, Emin som satte 1-2. Ju längre matchen gick desto mer blev det irriterad mellan det både lagens spelare. Speciellt på Sivas bänken var det mycket stökigt och efter varje domslut protesterades det högt och gestikulerades vilt. Efter att ha fått frispark efter frispark, så hittade Sivasspors Emin målet till slut. 2-2 i minut 70. Till slut föll domaren för trycket från hemmapubliken och hemmalagets spelare. Billigare frisparkar och domslut får man leta efter. Mycket riktigt, som om det var skrivet i stjärnorna, så satte Mehmet Yildiz 3-2 för Sivasspor.
Sivasspors taktik hade lyckats! Att först vinna domarens förtroende och sedan matchen. I slutminuterna träffade hemmalagets Balili stolpen och Mbesuma i Bursaspor kunnde inte nå bollen vid öppet läge.

Man får väl gratulera Sivasspor till segern, att man kunde påverka en domare så mycket visste vi fan inte. Men Bursaspor spelarna ska även dom ha kritik, leder man med 2-0 i halvlek på bortaplan, så ska man kunna bevaka detta! Sivasspor pressade faktiskt riktigt bra och det var nästan omöjligt och se att dem inte skulle kunna vända matchen.