Första hemmasegern!
Gemensam marsch till matchen mellan Bursa och Ankara supportrarna

Det var en fantastisk stämning hela dagen på och utanför Atatürk stadium i Bursa. Bursaspor som inte har vunnit hemma denna säsong var ute efter första segern på hemmaplan. Innan matchen startade så kallade Bursaspor fansen Ankaragücüs spelare till sina läktare där dom gjode ”Olley”. Medan lagen presenterades för publiken protesterade hemmasupportrarna mot Bursa tränaren Samet Aybaba.

Nämnvärt var den fairplay som bägge lagens supportrar visade innan och efter matchen idag! Läs artikeln "En kärlekshistoria".

Sex spelare saknades i Bursaspor. Fem av dem för skador och en var avstängd.

Bursaspor ställde upp med följande lag:
Yavuz Eraydin, Ömer Erdogan, Jason, Veli, Pancu, Mustafa, Sumi, Volkan Sen, Cihan, Yenal, Tum
Avbytare var: Zekeriya, Ömer Aysan, Eren, Eser, Cisse, İbrahim, Koray.

Ankaragücüs lag:
Zafer, Emre, Da Silva, Krita, Agustine, Ibrahim Ege, Murat Erdogan, Burak, Cem Can, Yasin, Jaba

Matchreferat:
Som vanligt i den 6’e matchminuten så sjöng hemma publiken Ankaragücü ramsor, och i den 16’e minuten så sjöng bortalagets supportrar för hemmalaget Bursaspor och när Bursaspor publiken stämde in i sångerna så var stämningen på läktarna fantastisk!

Det hände inte mycket första 15 minuterna då lagen mest kände på varandra.

I den 20’e minuten så slog Volkan ett inlägg som Veli nickade mot mål, Sumulikoski var sist på bollen vid returen och gjorde mål! 1-0 till Bursaspor!

27’e minuten, Volkan slår en fin krossboll till Cihan som tar sig in i straffområdet och spelar snett bakåt där Sumulikoski som skjuter ett hårt skott men den går strax utanför.

Ankaragücü var riktigt bleka första halvlek. Hemmalaget ville lite mer och var lite mer offensiv i den första halvleken.

2’a halvlek började med att Ankaragücü pressade hög men det var Bursaspor som hade den hetaste chansen, Hervé Tum var fri med målvakten men bortalagets målvakt gjorde en kanon räddning i den 50’e minuten. Istället kvitterar Ankaragücü i den 53’e. Ett nick mål otagbart för Yavuz i Bursa målet. Målskytt var Ankaragücüs Jaba.

Efter målet byttes Pancu mot Ömer Aysan ,Pancu som inte hade någon lyckad dag och hemmapubliken visade sitt missnöje genom att vissla ut Pancu för sin dåliga insats. Även Pancu själv tyckte inte om sin insats idag och gick ut direkt efter matchen och bad om ursäkt för publiken inför media.

Tum revanscherade sig genom att göra snyggt mål i den 65’e minuten! Det var Volkan igen som slog ett fint inlägg och Tum nickar in 2-1!
Efter målet så öppnades matchen rejält och det skapades chanser åt både håll. Alltså en mycket sevärd fotboll åt både målen

Bäst på plan var vår unga back Volkan som var säker på sin plats och assisterade till bägge målen.