INTE IGEN! *Uppdaterat*

Ännu en vinst som vi tappar i slutskedet. Bursaspor som tagit ledningen genom Tum, tappade ännu en seger i slutminuten. Manisaspor kvitterade i matchens absoluta slutminut.

Cirka 500 supporters till Bursaspor tagit sig till staden Manisa för att se sitt lag möta Manisaspor. Intresset från hemmalagets sida var svagt, publiksiffran slutade på 2000.
Trots att matchen spelades kl. 13:00, svensktid, så krävdes det att elljusen var på och det regnade mycket och var mycket blåsigt, alltså inte dem bästa förutsättningarna för en fotbollsmatch.

Bursaspor ställde upp med följande lag: Yavuz Eraydin, Ömer Aysan, İsmail, Ömer Erdogan, Jason Lee, Mustafa, Sumulikoski, Veli, Volkan, Pancu, Tum.

Avbytare: Zekeriya, Yenal, İbrahim, Eser, Sercan, Sinan, Cisse

Viktiga punkter i matchen:

Bursaspor började helt klart bäst. Trots motvind så hade vi mer bollinnehav och var mer anfallsvilliga. Första farliga målchansen hade Bursaspor, efter en hörnsituation backen Ismail nickar men bollen går strax utanför.

Planet var mycket blöt och stora delar av den var täckt med vattensamlingar, trots detta ville hemmalaget rulla boll, vilket var näst intill omöjligt. Hemmalagets tränare insåg detta och efter 30 minuters spel så gjorde han sitt fösta byte och satte in Rafael, en lång target anfallare och nu var deras taktik långbollar istället.

I matchens 40’e minut fick Hervé Tum en passning och med en fin placering bakom hemmalagets målvakt gjorde han sitt tredje mål i Super Lig.

Noterbart i första, är en straffsituation där domaren Simsek ignorerar helt en fällning av vår spelare i straffområdet.

Första halvlek slutar med 1-0 till Bursaspor.

I andra halvlek så hade vädret blivit något gynnsammare. Bursaspor hade medvind vilket underlättade lite i passningsspelet.
Nu var det mycket kamp och skönspelet uteblev.

50’e, Bursaspor anfaller och hands på en Manisa spelare. Straff tror alla men domaren Simsek vinkar avvärjande…

I 60’e minuten kom hemmalaget farligt, Selcuk som hade ett friläge innanför straffområdet, sköt men det blev inspark av det hela.
Denne Selcuk hade även en farlig frispark i den 71’a minuten som nickades men Bursaspors Jason Lee kunde rensa på mållinjen. Direkt efter detta får vår back Ismail ett skottläge som går utanför.

89’e minuten, Bursaspors Sinan blir helt fri, rundar målvakten men missar hela målet!
I anfallet efter så får Manisaspor riktigt billig frispark och som vanligt var det den alltid farliga Selcuk bakom bollen, där han med ett inlägg hittar sin kollega Ümit, 1-1 snöpligt i 90’e!

Sagt om matchen
Ja, vad ska man säga? Vi styr händelserna i matchen. Trots det katastrofala vädret så försöker både lagen att spela en publikvänlig fotboll. Två solklara straffar när vi leder med 1-0. Ett friläge vi bränner i 89’e. En kvittering i 90’e…
Tomt, ett ord på fyra bokstäver som kort och gott beskriver känslan efter gårdagens match.

Domar kvaliten har inte varit den bästa i år och ännu värre är det när man hör/läser att dagens domare Baris Simsek och Manisaspor's tränare Giray Bulak är väldigt nära vänner.