<em>&Aring; Busschauff&ouml;r, &aring;&aring;&aring; Busschauff&ouml;r…</em>

Å Busschaufför, ååå Busschaufför…

Uppdaterat matchrapport. Bursaspor-Konyaspor

Konyaspor kom till Bursa i lördags. När laget ville ha ett träningspass inför matchen så blev laget anvisad till Bursaspors gamla träningsanläggning, “Vakifköy”, men efter mycket sökande så hittade inte bussen som körde truppen dit vilket gjorde att Konyaspors tränare Ünal Karaman blev mäkta frustrerad och laget fick köra sitt träningspass på en åker!!
Det känns lite konstigt att chauffören inte hittade dit med tanke på att Konyaspor har 2 före detta spelare, Mustafa Er och Murat Hacioglu, som har spelat i Bursaspor i många år.
Annars är det väl bara ringa och fråga, så hade dem väl fått väg visning.
Eller hitta en ny busschaufför…

Matchen:

Bursaspor ställde upp med:
Yavuz Eraydin, Ömer Aysan, İsmail, Egemen, Ömer Erdogan, Veli, Sumi, Volkan, Mustafa, Pancu, Tum.
Avbytare: Yavuz Özkan, Cihan, Bekir Ozan, Yenal, Jason, Sercan, Eser

Konyaspors startelva:
Oğuzhan, Burak, Ömer, Erkan, Mertol, Da Silva, Mustafa Er, Sedat, Erman, Sedric, Neca

I den 10’e matchminuten, efter att en Konyaspor försvarare nickat bort ett inlägg som var nära resultera i ett självmål blev det hörna, Bursaspors hörna slogs av Veli nickades av Ömer gick till inspark.

20’e minuten, bortalagets Neca får ett friläge mot Yavuz, som inte kunde kontrollera bollen och blev inget farligt av det

26’e minuten, Pancu kommer loss från högerkanten, spelar bollen mot första stolpen där Tum befinner sig men en Konya back kommer emellan.

32’e minuten, en fin hörna av Pancu, som Mustafa Sarp når högst och nickar in 1-0!

Första halvlek var Bursaspor klart bästa laget och leder med 1-0.

2’a halvlek började med att Konyaspor gjorde ett byte. Istället för Sedat kommer gamla Bursaspor spelaren Murat Hacioglu in.

48’e minuten, Hervé Tum nickade ner till Pancu som befann sig vid straffpunkten. Precis innan skottet hann backarna komma emellan.

54’e minuten, Konyaspors Murat i en djupledslöpning förbi backlinjen och sköt, men Bursaspors back Ömer Aysan räddade på mållinjen.

Bursaspors första bytte gjordes i 61’e minuten. Pancu gick ut och in kom Cihan. Pancu som för övrigt får godkänt idag.

73’e minuten, var Washington helt fri i straffområdet men nickade ut till inspark.

77’e minuten Sumulikoski ut och Bekir Ozan kom in. Defensivt byte av Bursa.

84’e minuten Cihan som kom från vänster kanten hittade Volkan med en fin passning, Volkan som hade fri skottsikt, sköt strax utanför

90’e minuten Tum gick ut Eser kom in

Sammanfattning
Bursaspor förtjänade 3 poäng idag, fortfarande har vi inte förlorat med Samet Aybaba som tränare.
Den unge vänsterbacken Volkan var duktig idag. Kämpade, slet och kom till fina inlägg.
Ömer Erdogan spelade näst intill felfritt i backlinjen.

Notiser
Noterbart att nämna att fram till dagens omgångar (13 omgångar), har inte en enda domare fått underkänt av förbundet!?
Vilka matcher har dom tittat på, kan man undra…

En annan match i ligan, Rizespor-Kasimpasa 2-0. 3 straffsparkar för Rize + ett rött kort för Kasimpasa...