Svår bortamatch idag?
Olimpiyat Stadi Istanbul

Svår bortamatch idag?

Bursaspor åker till Istanbul för att ta sig an Kasimpasa. Kasimpasa som ligger på jumboplats kommer säkert göra allt för att lämna bottenträsket. En vinst för Bursaspors del innebär att man klättrar vidare i tabellen.

Att möta "stora" lag, och lag som för tillfället har mindre bra placeringar i tabellen kan vara som natt och dag. Lag som man nomalt skall slå även om man har en dålig dag, kan ställa till det  för en. Veckan därpå åker man till dem tiofaldiga mästarna och gör en bragd match. Sådan är vardagen för turkisk fotboll.

Detta kan vara ett scenarie idag. Att möta Kasimpasa som säkert har allt och vinna eftersom deras säsong varit mindre lyckat. Men om Bursaspor spelar som man gjort senaste tre matcherna så kommer man att köra över Kasimpasa med minst 2-3 mål.

Bursaspor har lyckats skrapa ihop 8 poäng på 4 matcher med Samet Aybaba i spetsen, två vinster på dem två senaste matcherna är tecken på att vi är på uppgång.

Bursaspor och Kasimpasaspor har aldrig stött på varandra i Süper Lig. Men i div.1 har man mötts 6 gånger och Bursaspor har gått segrande ur samtliga matcher. Senast man ställdes mot varandra var 1967 och då vann Bursaspor med 6-1. Kasimpasa åkte ut ur högsta serien 1964 och har efter 43 års spel i dem lägre seriesystemen tagit sig upp till Süper Lig igen.

Matchen som startar 13:00 svensk tid idag kommer dömas av Kuddisi Müftüoğlu.
Spelplats blir Olimpiyat Stadion i Istanbul, som med största sannolikhet kommer att domineras av tillrest Bursapublik.

Ilker Temocin2007-12-01 10:10:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor