Sviten håller i sig!

Tredje raka för Bursaspor och det ser onekligen bra ut för "dom gröna krokodilerna". Glädjande att våra talanger, ännu en gång, visar varför Bursaspor har en av Turkiets vassaste ungdoms sektioner.

Bursaspor kom till spel utan skadade Collins Mbesuma, Hervé Tum, Sinan Kaloğlu, Mustafa Sarp, Ömer Kaplan, Eren Albayrak, Mehmet Yılmaz. Sinan Kaloğlu ska för övrigt åka till Belgien och undersökas under en vecka för sin skada.

Noterbart är att Kasimpasa endast hade ca 50 supportrar på plats, trots spel på hemmaplan. Som tur va, bistod Bursaspors med ca 600 supportrar till.
Dessa publikintäkter kanske räddar Kasimpasa från elräkningen på gigantiska Atatürk Olimpiyat Stadium i Istanbul.

Varför spelar dom inte på mindre arena?!!

Bursaspor ställde upp med följande lag:

1.Yavuz Eraydin 2.Ömer Aysan Barış 3.İsmail Güldüren 4.Ömer Erdogan 16.Egemen Korkmaz 18.Velice Sumulikoski 22.Cihan Haspolatlı 8.Veli Acar 20.Volkan Şen 9.Daniel Gabriel Pancu 14.Sercan Yildirim

Avbytare: 33.Yavuz Özkan, 5.Jason Lee, 21.Fatih Serkan Kurtulus, 58.İbrahim Dagasan, 6.Bekir Ozan Has, 24.Eser Yagmur, 28.Yenal Tuncer.

Första halvlek var ganska tillknäppt. Där inte speciellt mycket hände förutom att Bursaspor radade upp med hörnor, men utan att skapa något riktigt farligt. Sercan och Pancu som hade var sitt skott och bägge gick strax utanför.

2’a halvlek blev spelmässigt mycket roligare. Bursaspor tog kommandot direkt från början och behöll taktpinnen under resten av de återstående 45 minuterna.

I den 52 minuten, efter snyggt väggspel mellan Sercan och Cihan, hittade bollen till unge backen/mittfältaren Volkan som påpassligt följt med i anfallet och kunde sätta 1-0 till Bursaspor. Väldigt snyggt!

I 56’e minuten fick målskytten Volkan Sen öppet läge men missade. Detta kunde ha blivit hans andra mål för dagen. För övrigt rankas Volkan högt bland Turkiets kommande stjärnor i framtiden

Men istället i den 66 minuten efter ett inlägg från höger, nickade Sercan Yildirim, en annan ung och lovande talang in reduceringen. 0-2 till Bursaspor!
Efter detta så kontrollerade Bursaspor händelserna. Kasimpasa kom ingenstans.

Frustrationen växte hos Kasimpasa och sinnet rann över helt hos Coulibali som gav en ful eftersläng på Pancu, denne fick ett helt korrekt rött kort i den 80’e minuten.

Det mest glädjande var att Bursaspor och speciellt backlinjen som spelade stabilt under hela matchen och ännu roligare att våra två unga talanger spelade från start och gjorde bägge målen.

Nästa vecka möter vi B.Jimnastik Kulübü och motivationen är redan på topp!
Jag säger som rapparen Petter, ”Det går bra nu”!