Besiktas fansen skall inte släppas in!
Tyvärr, inte denna gång heller...

Besiktas fansen skall inte släppas in!

Kommun fullmäktige och polisen i Bursa meddelar i en presskonferens att Jimnastik supportrar inte kommer att släppas in till högrisk-matchen den 7 december.

Kommunfullmäktige och Ali Riza Calisir, ordförande för säkerhetsfrågor, meddelade att man som förra året då lagen möttes, komma att vidta stora åtgärder för att säkerställa ordningen före, under och efter matchen. Myndigheten menade att man efter djupa överläggningar konstaterat att det fortfarande finns en viss osämja mellan lagens supportrar som pågått i ett par år.  

”Om Besiktas fansen skulle få för sig att komma till Bursa för att följa matchen, kan oönskade händelser inträffa och för att garantera säkerheten kring matchen så har vi tagit beslutet att inte tillåta dessa inträden till matchen,”
tillade vice polischefen Sirri Tug.


  • Matchen kommer att bevakas av 2500 poliser och 500 militärpoliser.
  • Id kontroller före och under matchen kommer att förekomma. Dem som inte är bokförda i Bursa kommun, vilket man kan se på turkiska id-handlingar, kommer att avvisas.
  • Barn under 16 år kommer heller inte att få se matchen live.
  • 200-250 platser på kortsidorna kommer att vara reserverade åt säkerhetspersonalen.
  • Trummor och affischer kommer att total förbjudas

Elva Bursaspor supportrar kommer redan nu att portas från matchen. Dessa sägs vara bråkstakar eller ledare för vissa falanger i Bursaspors supportergrupp, Teksas.

Vice ordförande i Besiktas, Levent Erdogan, har i dagarna luftat sina tankar om kommande match mot Bursaspor. Erdogan hoppas att matchen på fredag spelas inför supportrar som borde glömma allt gammalt groll mellan lagen.
”Detta är två klubblag som alltid respekterat varandra, jag hoppas och vet att styrelsen i Bursaspor vill samma sak, låt detta bli en match då vi visar Turkiet att hat och våld inte leder till något. Att förbjuda våra supportrar från att komma till matchen löser inga problem. Låt vänskapen segra istället,” sade Levent Erdogan.

Källa www.sabah.com.tr och www.bursaspor.org.tr










Ilker Temocin2007-12-04 17:50:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor