Ingen Ceyhun, klar för Konya

Ingen Ceyhun, klar för Konya

Silly Season stänger 6/2. Ryktenas tid snart över! Nu har Ceyhun betämt sig för att han vill spela för Konyaspor resten av säsongen

All text i rött är uppdateringar

Klara in:
 

30/1 Ronald Gutierrez (La Paz, Bolivia)
Kontraktslängd: 1,5 år 
Boliviansk mittfältare som även är landslagsman. 28 åringen kommer närmast från La Paz F.C. Spelaren blev vald till årets spelare i Bolivia säsongen 2007

30/1 Maxim Romaschenko (Torpedo Moskva)
Kontraktslängd:1,5 år

32 åriga Romaschenko som är en vänsterytter har tidigare spelat i Turkiet.  Gaziantepspor och Trabzonspor.

7/1 Herlyn Ysrael Zuñiga Yañez (BC Melgar)
Kontraktslängd: 1,5 år

31 årig anfallare, som i fjor gjorde hela 18 mål på 33 matcher i den peruanska ligan. Enligt den officiella hemsidan och viceordöranden i Bursa, Osman Celik,  så är peruanen och Bursa överens om ett kontrakt på ett och ett halvt år med option för ett år till.  På tisdag ska man ha den sedvanliga underskrifts cermonin inför pressen. Zuniga som följde Cup matchen mot Galatasaray, sa att han var imponerad av den turkiska fotbollen och ser fram emot och spela för Bursaspor. Zuniga har tidigare spelat för Coventry City i England och nu senast i Peraunska Melgar.


26/12 Ümit Aydin (Istanbulspor)
Kontraktslängd: 1,5 år
Född 16/1 1980 i Istanbul. Blev proffs år 2000 i Galatasaray SK. Ümit Aydins favorit position är defensiv mittfältare. Ümit är en rutinerad spelare som Aybaba ville värva till Bursa.
Klubbar som Ümit spelat i kronologisk ordning; Galatasaray, Petrolofisi, Konyaspor, Galatasaray, Türk Telekomspor, Saran Keskinspor, Altay, Adana, Besiktas, Denizlispor, Ankaraspor, Antalyaspor, Eskisehirspor, Kayserispor, Istanbulspor, Kayserispor och senast i Istanbulspor 

Klara ut: 
 
29/1 Velice Sumulikoski
Makedonen är klar för engelska Ipswich.  Vilket även deras hemsida bekräftar http://www.itfc.premiumtv.co.uk/page/NewsDetail/0,,10272~1227771,00.html  
Den sedvanliga läkarundersökningen är klar och han väntar bara på ett arbetstillstånd från förbundet. Likt David Beckhams, Posh Spice, hade hans flickvän bestämt sig för att plugga/shoppa i England så ville “Sumi” följa med, vilket han gjorde klart för Bursaspor i dagarna. Han har varit i kontakt med flertalet engelska lag, bla. Blackburn, nu blev det Ipswich. Hur mycket pengar Bursaspor får för övergången hålls än så länge hemligt men det ryktas att det blir lite över 1 miljon Euro

15/1 Daniel Pancu
Är klar för Rapid Bucharest. Åkte tillbaka till Rumänien efter cupmatchen mot Sariyer. Pancu har via sin manager sagt att han inte trivs i Bursaspor. Vilket vi på redaktionen tycker är konstigt med tanke på att han är den som har bäst betalt av spelarna samtidigt som han har presterat sämst. Klubben och Aybaba har sagt att han inte längre är välkommen tillbaka. Redaktionen anser att detta var positivt för klubben att han har lämnade oss.

15/1 Orhan Alemdar
Lånas ut till Sakaryaspor

8/1 Ömer Kaplan. (Sivaspor)
Ryktet som sades vara klar för utlån til Inegölspor verkar har gjort en tvärvändning. Media placerar Kaplan i Sivaspor och en försäljning kam bli oficiell i dagarna.
Och så var fallet, Ömer är nu officiellt i Sivasspors ägo

24/12 Mohamed Lamine Cisse 
Ny klubb är okänd

26/12 Yavuz Özkan
Lånas ut till Tarsus İdman Yurdu

Rykten in: 

4/2 Ceyhun Eris (Trabzonspor)
Det sägs att Bursaspor backade i fallet Ceyhun när denne bara ville skriva på för till slutet av denna säsong. Bursaspor ville inte betala den höga prislapp som Trabzonspor begärde och för den lön Ceyhun krävde för återsående 4 månader på säsongen. Istället blev det Konyaspor för mittfältaren.  
*29/1 Parterna har kommit överens till slutet av säsongen. Är parterna sedan nöjda med varandra kan kontraktet förlängas.Styrelsen lär vänta till sista dagen innan transfer fönstret stänger för att skriva kontrakt.
*15/1 Bursapor har ställt in siktet på Ceyhun. Trabzonspor med tränaren Ersun Yanal, har bett spelaren att leta efter en ny klubb och Bursa sägs vara en tänkbar adress för den f.d. landlagsspelaren. Ceyhuns manager förhandlar just nu om ett två års kontrakt som eventuellt binder spelaren till våra färger.

----------------------------------------------------------

Rykten ut:

8/1
Jason Vandolonitte
Jason och Bursaspor kommer med största sannolikhet att ömsesidigt avbryta kontraktet. Det enda som återstår är hur mycket ersättning belgaren skall få innan han lämnar oss (ca 20.000 dollar?). Detta kommer att lösas inom ett par dagar. Jason inte visat sig vara rätt man för mittbacksplatsen bredvid Egemen Korkmaz. Jason som värvades av förre tränaren Korkmaz väntas lämna klubben efter nyår.

26/12 Eser Yagmur, 
Har i media sagt att han har svårt och finna en plats i laget. Vill därför ha besked om han fortfarande är ett alternativ för A-laget. Om inte, så vill han lämna klubben för att få speltid. Flertalet lag har hört av sig ang. Eser

26/12 Mehmet Yilmaz
Har fått erbjudanden av andra klubbar

--------------------------------------------------------------

Avskrivna:

29/1 Kamil Kosowski 
Kamil Kosowski från polska storklubben Wisla Krakow . Blev inget av då han valde Spanska div 1 klubben Cadiz.
 

29/1 Sinan Kaloglu.
Sinan går ingenstans har styrelsen sagt. Rizespor var ute efter spelaren

29/1 Egemen Korkmaz.
Bülent Korkmaz , som fick sparken från Bursa för ett par månader sen, ville ha över sin gamle elev till Genclerbirligi. Egemen har även intresserat några av Istanbul lagen. Men det ryktet är mindre trovärdigt just nu.
"Egemen stannar i Bursaspor, vi är i behov av spelare av hans kaliber" , sade ordföranden Yazici...

Redaktionen2008-02-04 10:40:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor