Tummen ner för Bursaspor

Tummen ner för Bursaspor

När Ankaraspor gästade Bursaspor i 2007 års sista match, var prestationen på plan allt annat än godkänt. Det blev inga mål i matchen och gladast skall nog Bursa vara efter denna bedrövliga instats.

Bursaspor: Renny Vega, Ömer Aysan, Cihan, Egemen, Ömer Erdogan, Koray, Sumulikoski, Volkan Sen, Mustafa, Veli, Sercan

Avbytare: Yavuz Eraydin, Eser, Bekir Ozan, Mbesuma, Jason Lee, Ibrahim, Serkan


Försnack
Vår ordinarie målvakt Renny Vega, var tillbaka efter sin långa skada. Inför matchen var Ismail Güldüren och Pancu avstängda. Tum, Sinan och Yenal var inte uttagna på grund av skador. Mest ”glädjande” var att Pancu var avstängd, då han har varit i en djup formsvacka i snart en månad. Att ställa upp med en orutinerad anfallare på hemmaplan skulle visa sig vara ett grymt misstag.

Bursaspors tränare Samet Aybaba verkade ha kopierat Fenerbahces taktik, med en ensam anfallare på topp och en offensiv mittfältare med fri roll strax bakom, typ Alex de Souza. Men felet är att vi inte har en Alex i Bursaspor, utan en halvtaskig Veli…

Matchen
Det var ett ganska så högt tempo i 1’a halvlek men den går helt klart till bortalaget. Ankaraspor var mer offensiva, skapade fler chanser och slog hörna efter hörna. Framförallt var det Tita i Ankara som oroade vårt försvar. I början av matchen slog han ett inlägg som Ömer Erdogan nickade bort. Sedan sköt Bilal ett hårt och placerad skott som vår målvakt Vega gjorde en fin räddning på.

Efter ännu en långboll av Ankaraspor, kom Vega fel utrusningen och Tita hade helt öppet mål, men som ett mirakel kommer en rensning i sista stund och bollen går ut till hörna. Följande hörna blev nästan farligare, Necati (f.d. Galatasaray) nickar strax utanför. Strax innan halvtid blev Emre i bortalaget skadad och ersattes av Ediz.

Skapade inte Bursa något i första? Jo, ett inkast som Veli skarvnickade mot Ankaramålet men Sercan kunde inte hinna fatt bollen och det hela blev en ”livsfarlig” inspark…
Inga mål i första halvlek och det ska Bursaspor vara glada för.

I andra halvlek började Bursaspor, med publikens stöd, lite bättre genom att skapa lite halvchanser. Det var framförallt unge Sercan i anfallet som försökte.
Men Ankara tog över rätt så snabbt över taktpinnen och inte minst Necati, som var på fantastiskt spelhumör. Han hade några farliga nickar, testade med några hårda och välplacerade skott.

Aybabas första byte kom genom att ta ut Sumi och ta in Eser. Vilket inte hemmapubliken gillade, inget ont mot Eser men buropen och visslingarna var nog reaktioner på matchbilden och Bursaspor sätt och spela fotboll idag.

Efter ännu ett anfall som Necati startade men inte passade till sin anfallskollega då denne var helt fri, blev bortalagets tränare Karaman frustrerande och bytte direkt ut Necati. Kanske en intern kris på gång i Ankaraspor, mellan tränaren och Necati?
Bursaspor gjorde ännu ett byte, Cihan gick ut och Bekir Ozan kom in.

Efter att Necati bytts ut, tappade Ankara en hel del i anfallet och eftersom kollegan Tita också blev trött så ställde Ankaraspor in sig mer på defensiven.

Bursaspor skapade sin första chans i matchens 75’e minut!
Detta efter att inbytte Eser nickat och målvakten gjort fin räddning. Sercan byttes ut och in kom Mbesuma, som ligger nära till hands bland dem spelare som kommer att lämna klubben under uppehållet i januari.

Matchen slutar 0-0 och jag vet inte om man ska vara nöjd eller besviken?

Men spelet på plan var riktigt, riktigt dåligt!

Rahmi Ertaban2007-12-23 18:51:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor