Förlust och riktigt kallt!
Ingen värme i omklädningsrummen...

Det var på förhand 3 enkla poäng som vi bara skulle inkassera. Men när man möter lag från de lägre divisionerna blir det oftast lite svårare, för är inte dem egna spelarna motiverade då går det bara inte. Det blev heller inte bättre när anläggningen saknade värme!

Dagens cup-match spelades på något som skulle föreställa konstgräs och var i riktigt dåligt skick och motsvarade verkligen inte kraven på vad publikintresset ställde, speciellt när det gällde storleken på arenan

Men man undrar en sak, när Süperlig laget Kasimpasaspor inte får spela sina hemmamatcher på sitt hemmaplan för att dem har konstgräs, varför får då ett annat Süperlig lag, i detta fall Bursaspor, spela på konstgräs även om det gäller en bortamatch i cupen?

Och en annan sak, omklädningsrummen var i så dålig skick att Bursaspor fick ta med sig element för att värma sig. Klart att detta inte är ursäkten för förlusten men bara påpekanden på hur dåliga dem flesta arenorna är i Turkiet samt förbundets ogenomtänkta krav som gång på gång drabbar oss Anadolu lag. Efter denna onödiga förlust så måste Bursaspor vinna båda sina kvarvarande matcher mot Denizli och OFTAS om man på något sätt vill gå vidare i FORTIS Türkiye Kupasi.

Uppställningar:
Bursaspor:
Yavuz, Serkan, Koray, Egemen, Ömer, Bekir, Tum, Volkan, Mustafa, Sumi, Pancu

Sariyerspor:
Ethem, Hicabi, Tayfun, Mustafa, Birand, Zeki, Musa, Ilker, Ertan, Özgür, Eyüp Kadri

Kort om matchen:

Ca 200 Bursa fans hade tagit sig och följa matchen.
Första halvlek och Bursaspor unge talang, Volkan Sen, testade direkt med ett par långskott utan att överlista hemma målvakten. Istället tog Sariyer ledningen i den 26’ minuten efter ett inlägg som Sariyer anfallaren Ertan helt fri och kunde nicka in.
Kvitteringen kom i den 36’ minuten efter att Bekir Ozan fällts och Pancu slagit straffen. I den 42’ minuten så tog Sariyer ledningen igen genom Ertan. En långboll där vår målvakt Yavuz missbedömde bollbanan helt. Ännu ett målvaktsmisstag från Bursaspor sida. (Senast Vega mot Galatasaray)

Andra halvlek och i den 60’ min så nickar Hervé Tum in 2-2 efter inlägg av Volkan Sen. Nu trodde dem flesta att bortalaget skulle öka tempot och ta över matchen, men så blev det inte. Efter ännu en hörna kunde Sariyer ta ledningen igen! En passiv Yavuz som bara njöt av vädret och inte gjorde mer än så och nu stod det 3-2 till hemmalaget.
I den 77’ min fick Tum sitt andra gula kort och blev utvisad och två minuter senare var det hemmalagets tur då Birand dragit på sitt andra gula för dagen. Mer hände faktiskt inte och Sariyer vann med 3-2.

Noterbart 1: Nyförvärvet, anfallaren Zuniga, fick komma in i andra halvlek där han var ganska ”osynlig”, han behöver nog lite mer tid på sig då han skrev på för ett par dagar sedan och är i anpassnings fasen av lagspelet. Sen blev det ju inte lättare efter Tum blev utvisad.

Noterbart 2: Bursaspors f.d. ordförande Levent Kizil, vår gamla tränare Rasit Cetiner och Galatasarays tränare Feldkamp följde matchen från läktaren.

Noterbart 3: Ett 30-tal Besiktas anhängare var på plats för att ”stötta” Sariyer. Var det därför vi inte fick fler än 200 biljetter?