Måstematch-Då vinner Bursa
Zuniga, hårt uppvaktad av en OFTAS försvarare

I lagets näst sista gruppspels match i Fortis Turkiska Cupen blev det vinst mot Genclerbirligi OFTAS. Matchens enda målskytt var nyförvärvet från Peru, Ysrael Zuniga.

Cupmatchen spelades som bekant idag klockan 13:30 lokal tid. Därav publiksnittet på drygt 1500 betalande åskådare, viket för ses som en mycket låg siffra för ”lilla” staden Bursa med drygt 2,5 miljoner invånare.

Tränaren Samet Aybaba hade tagit ut en väldigt ung trupp mot OFTAS.

Bursaspor: Vega, Koray, Selcan, Jason, Bekir Ozan, Ismail (46’ Volkan), Ümit (55’ Ibrahim), Ömer Aysan, Veli, Zuniga (80’ Serkan Kurtulus), Tum

Matchen var ingen höjdare ur ett fotbollsvänligt perspektiv. Men stundtals så visade Bursaspor ljusglimtar genom den tekniske peruanen Zuniga och våra unga talanger. Båda lagen hade ett par farligheter i första halvlek som slutade mållöst.

I andra halvlek var Bursa det bättre laget då man fick fart på kantspelet. Målet kom genom Zuniga, då Bursaspors alltid farliga Tum nickar ner ett inlägg till peruanen som enkelt sätter dagens enda mål. Efter målet är Bursa närmare att utöka sin ledning än att tappa den. Matchen slutar rättvist med en 1-0 seger.

Våra ungdomar gör en bra match och då var inte dem två mest lovande med i startelvan mot OFTAS, Volkan Sen och Sercan Yildirim. Med dessa spelare känns det bra inför framtiden. Nästan 7-8 spelare är med i turkiska U18/U21 landslagen och får ses som löften för det framtida A-landslaget.

Bursaspor var piskad att vinna denna match mot Ankara laget. Efter en oavgjord och en förlust återstod två matcher. Oavgjort eller förlust hade varit tack och hej för fortsatt spel. Nu återstår Denizlispor borta samtidigt som Galatasaray möter OFTAS på bortaplan och Bursaspor måste vinna samtidigt som Galatasaray slår OFTAS på bortaplan.
Vid lika poäng är det målskillnaden som avgör och då måste Bursaspor vinna med minst fyra måls skillnad mot Denizli.