Livsviktiga 3 poäng på övertid!
Glädjescener efter slutsignalen...

Total dominans av Bursaspor när man avfärdar Genclerbirlig som spelade med 1 man mer sista 30 minuterna. Förlösandet kom på övertid när Tum reducerat till 2-1. Livsviktigt resultat då undre delen av tabellen blivit minst lika intressant som den övre!

Det var fullsatt på Atatürk stadion i Bursa. Vädret var kallt med snöblandat regn. Dagens överraskning stod Bursa tränaren Aybaba för, där han startade med två anfallare.

Bursaspor:
Vega, Ömer Aysan, Serkan, Egemen, Ömer Erdogan, Bekir Ozan, Cihan, Volkan, Veli, Zuniga, Tum.

Avbytare: Yavuz Eraydin, Ismail, Yenal, Eser, Ibrahim, Ümit, Sinan Kaloglu

G.Birligi:
Peric, Ergün Teber, Mehmet Nas, Kahe, Okan Öztürk, Mehmet Cakir, Burhan Eser, Ahmed El Saka, Tuna, Engin, Erhan

Mål: 21' Tuna (Genclerbirligi), 32' Veli, 90'  Tum (Bursaspor)

Gula Kort: 63' Mehmet Nas, 76' Adamu Muhammed,78' Mehmet Cakir, 89' Kerem (Genclerbirligi), 66' Bekir Ozan (Bursaspor)

Röda Kort: 58' Veli (Bursaspor), 90' Mehmet Nas (Genclerbirligi)

Första halvlek:
Det var mycket kamp på mittfältet första delen av matchen.
Bursaspor försökte och främst anfalla från högerkanten genom Ömer Aysan men hans inlägg var inte av någon större kvalitet och inte heller dem långa bollarna till Hervé Tum gjorde någon större nytta.

Det inte Ömer Aysan lyckades, gjorde dessvärre Mehmet Cakir. Efter att ha slagit en hörna och fått tillbaka bollen, hittade han Tuna i straffområdet där denne kunde nicka in 1-0 till bortalaget. Detta i den 21’ minuten. Efter målet vaknade hemmalaget till lite men Genclerbirligi var farliga när dem kontrade.

I den 32’ minuten kom Bursaspors mål. Efter ett inlägg av Fatih Serkan Kurtulus som försvaret rensade bort hamnade bollen hos Veli som skött från 25 meter. Omgångens kanske vackraste mål och det stod 1-1.

I den 43’ minuten hade Bursaspor en solklar chans, efter välplacerat pass från Volkan Sen som Ysrael Zuniga inte kunde förvalta till mål. Målvakten i G.Birligi gör en bra räddning.

1’ halvlek slutade med 1-1.

Andra halvlek:
Andra halvlek började med att Bursaspor gjorde ett byte. Ömer Aysan gick ut och in kom Yenal.

Lagen vågade inte ta många risker i början av andra, på så viss hände heller inte mycket då man väntade ut varandra.

57’ minuten, Tum skarvnickar till Zuniga efter inkast som nickade mot öppet mål, men Genclerbirligi försvaret räddade på mållinjen i sista stund.

I den 60‘ minuten blev Veli varnad för andra gången i matchen och blev därmed utvisad. Den enda spelaren som hade blivit varnad fram till dess. Dock så känns hans andra gula ganska billigt.

Utvisningen blev en adrenalin kick för Bursaspor, som började anfalla mer samtidigt som försvaret agerade i världsklass.

I den 64’ minuten nickade Chan från ca tre meter, efter fint inlägg av peruanen Zuniga, som var helt fri i straffområdet. Alla trodde att det skulle bli mål. Mest förvånad blev nog målvakten Peric som fick Cihans nick rakt på sig.

Efter Cihans målchans kom Sinan Kaloglu in och Zuniga gick ut. Sinan som för övrigt gjorde comeback efter lång tids skada som han fick i början av säsongen.
68’ minuten, Bursaspor fick frispark som Yenal slog. Bollen når Ömer Erdogan som får ett fint läge men skjuter utanför från tre meter. Ännu ett bortkastat läge för Bursaspor!

81’ minuten, Sinan skjuter och ganska typiskt så rensades det på mållinjen. Som sagt, efter utvisningen så tog Bursaspor kommandot och skapade chans efter chans. Men tyvärr så ville inte bollen in i mål!

Aybaba tog en stor risk sista 10 minuterna då anfallaren Eser kom in istället för Volkan in. Bursaspor satsade med ett tremanna anfall med en man mindre på plan! Denna match skulle bara vinnas!

85’ minuten, efter en Bursaspor hörna nickar Sinan först i stolpen, returen nickas också i stolpen av Tum! Otur eller slarv?!

90’ minuten, Mehmet Nas får sitt andra gula kort och blir utvisad.

90+3, Tum får bollen utanför straffområdet av Bekir och strax utanför straffområdet. Ett perfekt skott som blir segermålet, 2-1 till Bursaspor! Bursaspor vinner efter mål på tilläggstid.

Helt klart, att vi förtjänade att vinna! Framförallt efter utvisningen på Veli då Bursaspor tog över totalt och skapade chans efter chans. Genclerbirligi hade ingenting och sätta emot i andra halvlek. Nu vill vi ha mer!

Denna veckan är det inga liga matcher,  istället spelar lagen som är vidare i cupen cupmatch.