Nyförvärv: Romaschenko och Gutierrez! *UPPDATERAT*
Romaschenko och Gutierrez skrev på för Bursaspor

Nyförvärv: Romaschenko och Gutierrez! *UPPDATERAT*

Två väldigt intressanta nyförvärv ansluter till "Krokodilerna".

Idag blev det klart med ytterliggare två nya värvningar. Tidigare har Bursaspor även gjort klart med peruanen Ýsrael Zuniga och Ümit Aydin.
Nu är alltså även vitryssen Maksim Romaschenko och bolivianen Ronald Guiterrez klara för klubben. Båda två skrev på för 1.5 år med option för att förlänga kontraktet.

Under dagens presskonferens där spelarna skrev på, inför media och supportrar, var även Bursaspor ordförande Ibrahim Yazici och många styrelsemedlemmar med.

”Detta har alla Bursaspor supportrar väntat på och det har skrivits mycket i tidningarna om när Bursaspor ska förstärka laget. Styrelsen har tidigare manat till lugn och idag kan vi med glädje presentera Maksim Romaschenko och Ronald Guiterrez. Jag tycker personligen att vi har värvat rätt spelare.”

”Men transfers tar aldrig slut. Och om ekonomin tillåter och om vi hittar dem rätta spelarna, kan vi kanske värva någon till. Men jag kan med stor sannolikhet säga att vi färdiga med värvandet. Lite snack och mycket verkstad är styrelsens motto. Vi vill ta klubben till toppskiktet och vi vill ha tillbaka vår efterlängtade Bursaspor. Denna säsong får Bursaspor se som ett elddop, nästa år har vi för förhoppning att ställa högre krav. Fortsätt att följa oss, så ska ni få se på en helt ny Bursaspor!”
Detta sa ordföranden Ibrahim Yazici i sitt tal till medieuppbådet som var på plats i Özlüce anläggningen, som är Bursaspors egen träningskomplex.

Bolivianen Ronald Gutierrez svarade på frågan om vad han känner just nu, ”Jag är riktigt glad över att vara här och jag har fått höra att Bursa har fantastiskt stöd från supportrarna vilket jag kunde uppleva redan idag. Supportrarna och styrelsen gjorde mig upphetsad idag över den uppmärksamhet jag fick. Jag ska hädanefter göra mitt yttersta för klubbens bästa!”.

Ronald Gutierrez är född 1979, han är en offensiv mittfältare som säsongen 2007 blev vald till årets spelare i bolivianska ligan. Han kommer närmast från La Paz.


32 årige vänsteryttern Maksim Romaschenko, som faktiskt kan turkiska efter sin tid i Gaziantep och Trabzonspor tillade (på turkiska förstås)... ”Jag är överlycklig över att ha skrivit på för Bursaspor. Jag känner till klubben och dess fans. Tränaren Samet Aybaba ringde mig och jag tvekade inte en sekund. Jag vill spela och lyckas här”. 

Romaschenko lämnar därmed Torpedo Moskva för åter göra comeback i turkisk fotboll.


Ilker Temocin2008-01-30 22:55:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor