En viktig match utan publikstöd...
Fansens kärlek till Bursaspor

En viktig match utan publikstöd...

Några frågetecken: Hur är moralen i laget? Ska Aybaba starta med två anfallare? Hur viktig är publiken i denna match? Oavsett vilket, så är det bara vinst som gäller!

Utan publik

Man blir som sagt lite oviss inför denna viktiga match mot Istanbul Büyük Sehir Belediyesi. Men en sak är säkert, publiken kommer att saknas i denna viktiga match. Personligen tycker jag att ”spela utan publik” straffet är rent idiotiskt, speciellt när man straffar lagen bara för att fansen har använd lite svordomar. Varför har man då inte varit konsekvent från förbundets sida och delat ut bestraffningar till fler lag än så?

Nämn förresten en match, där det inte förekommer svordomar… 

Fansen visar sitt stöd

För att visa spelarna sitt stöd, så besökte supportrarna dem under veckan på träningen.

Istanbul B.S.B’s tränare Abdullah Avci, gick ut i veckan och sa att det är klart fördel för dem att matchen skall spelas utan publik. 

Bursaspor tränaren Aybaba har poängterat att klubben vet ur viktig denna match är och det bara är vinst som räknas. Han sa även att laget jobbar för att vara jämnare under matcherna och att de inte borde skilja så mycket på prestationerna från vecka till vecka. Aybaba förväntas att starta med nyförvärven Gutierrez och Romaschenko, som hoppade in senast mot förlustmatchen mot Trabzonspor. 

Nya tider väntar
 
Vill även välkomna den nya styrelsen i Turkiska fotbollsförbundet. Det kan bara bli bättre nu, med en “renare fotboll”. Samtidigt vill vi tacka f.d. förbundsordförande Haluk Ulusoy för all tid och ork han lagt ner på att trakassera klubbarna TSL.

Nu kräver vi bara ett rättvist förbund inför framtiden. 

Direktrapportering:
Matchen startar 16/2 kl 12:30 svensk tid och sänds i radio. AlemFM sänder via nätet.

Rahmi Ertaban2008-02-15 21:15:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor