“Förlust” igen!
Samet Aybaba var inte glad, varken över vädret eller dem missade chanserna

Ett oavgjort resultat som svider lika mycket som en förlust. Bursaspor dominerar dem sista 60 minuterna mot Istanbul B.B.S i ett snökaos utan dess like.

Det var snö överallt!

Det är ingen hemlighet att Istanbul B. Belediye startar bäst i matchen. Genom anfallarna Necati Ates, Ibrahim Akin och Adriano, haglade avsluten mot Vega i mål. 0-1 (16’ min) kom helt rättvist genom Ibrahim Akin, efter ett snyggt samspel med kollegan Necati.

Bursaspor och Mustafa Sarp kvitterade omgående efter bara några minuter. Ett fint samarbete med Hervé Tum och 1-1 (19’ min) var ett faktum.

Här trodde många att hemmalaget skulle ta tag i spelet efter denna turbulenta inledning, men återigen gjorde Ibrahim Akin mål för bortalaget och det stod 1-2 (19’ min). I dem första 30 minuterna var inte Bursaspor alls med och bortalaget ledde därför välförtjänt.

Bursaspor vaknade till på allvar i takt med snön dränkte planet med en 30 cm tjock hinna. I den 32’ minuten kom Bursaspors Cihan i fart med bollen, sköt ett lurigt skott, Istanbuls målvakt Mehmet Ali släppte en retur och peruanen Israel Zuniga lurpassade på typiskt Inzaghi manér och kunde peta in kvitteringen. 2-2 och första halvleken slutade oavgjort efter en massiv Bursaspor press sista 10 minuter.

I andra halvlek dominerade Bursaspor. Hade massvis med frilägen främst via Tum, Cihan och inbytte Sinan Kaloglu. Trots att snöandet ökat i styrka och spelet blåstes av flertalet gånger för att funktionärerna skulle synliggöra linjerna så var det en väldigt rolig match. Alla skottade snö, ALLA!
Matchen slutade med 2-2 och missar man så mycket som man gjorde i andra halvlek, vinner man inga matcher.

Men å andra sidan så kunde Istanbul Belediye ha gjort 3-4 mål i dem första 30 minuterna.

Som matchens spelare väljer vi Hervé Tum, Bursaspor. Trots missade chanser skapar han allt i anfallsväg åt sig själv och sina kollegor och Ibrahim Akin i Istanbul för sina två snabba mål som bäddar för en poäng i detta viktiga bottenmöte i TSL.

Matchfakta:

Bursaspor: Vega, Fatih Serkan (38’ Ömer Aysan) Egemen, Ömer Erdogan, Veli, Romaschenko, Bekir Ozan, Cihan, Mustafa, Zuniga (76’ Sinan), Tum

Istanbul Büyüksehir Belediyesi: Mehmet Ali (78’ Haluk), Murat, Tjikuzu, Ilyas, Ekrem, Necati, Adriano (64’ Zeki), Mahmut, Ibrahim, Cesario, Rizvan (54’ Efe)

Målen: 19’ Mustafa Sarp, 32’ Zuniga (Bursaspor), 16’ och 21’ Ibrahim Akin (Istanbul)

Gula kort: 67’ Ilyas (Istanbul Büyüksehir Belediyesi)