Inför: Davids kamp mot Goliat

Inför: Davids kamp mot Goliat

Skall Bursaspor lyckas upprepa förra årets bedrift, då man chockade Fenerbahce i Istanbul? Statistiken, formen, verkligheten, ja, ALLT talar emot Bursaspor. Men ”this is soccer”…

Fenerbahce (Goliat)
Bursaspor är illa ute. I det tabelläget vi befinner oss i, så måste vi ta poäng mot Fenerbahce. Men så som Fenerbahce har spelat sista tiden, där dem har öst in mål och samtidigt som det har läckt in lite för lätt bakom Bursaspors försvarslinje, så är allt annat en hemmavinst bonus för Bursa. Men jag vill påminna att Fenerbahces senaste hemmaförlust på Sükrü Saracoglu stadion, kom just mot Bursaspor. Fenerbahce har alltså inte förlorat på hemmaplan sedan matchen mot Bursaspor förra säsongen. Det är ett imponerande facit.

Det som talar för Bursaspor är att Fenerbahce har fokus på viktigare saker än vår match, i Champions League returen på bortaplan skall man ställas mot Sevilla, efter att i veckan besegrat dem på hemmaplan med 3-2 och i turkiska cupen så väntar ärkerivalen Galatasaray. Möjligen kan dessa två matcher störa Fenerbahces koncentration en aning och en skräll av Bursaspor är fullt möjlig. Om hemmalaget behöver man kanske inte säga så mycket mera. Det ser ut som allt fungerar och flyter på för dem. I förra omgången slog man Rizespor borta, trots att man låg under med 1-0, så gjorde dem fyra snabba mål under sista 15 minuterna och vann till slut med 4-2.

Varning för fasta situationer, där man har brassen Alex. Någon vidare presentation om denne behövs väl inte? Roberto Carlos kommer troligtvis inte spela då han skadade sig under matchen mot Sevilla i onsdags.

Bursaspor (David)
Motivationen har inte varit på topp i Bursaspor efter poängtappen (2-2) mot kommun-laget Istanbul Büyüksehir Belediyespor i förra omgången. Laget har heller inte kunnat träna ordentligt pga. snöovädret som drabbat Turkiet. Det har mest handlat om att ställa in träningarna eller ta ett lätt träningspass inomhus, istället för att koncentrera sig på avslut och försvarsspel. Tränaren Samet Aybaba har gått ut och sagt att laget måste tro på sig själva, att dem kan klara denna svåra match och att kommunaktionen måste bli bättre bland spelarna ute på plan. Då tycker jag att Aybaba får vara lite modigare och satsa på två anfallare från start och sluta upp med långbollarna från minut ett (han kanske är norrman?). Tyvärr har det blivit signikativt för Bursaspor att man i första halvlek startar med långbollar på en ”targetspelare” för att sedan börja rulla boll i andra. Vilket man gör riktigt bra. Börja rulla boll direkt istället!

Inbördes möten lagen emellan är verkligen inget att hänga i julgranen. Bursaspor har på 78 möten endast tagit 10 vinster. 28 matcher har slutat oavgjort och 39 gånger har man gått besegrade av planen. Målskillnaden är förödande , 58-119!

Senaste mötet, 23/9-07, slutade 1-1 på Bursa Atatürk stadion

Anfallaren Sinan som precis gjort comeback efter lång skada missar troligtvis matchen då det verkar som hans skada gått upp igen. Volkan Bekiroglu verkar heller inte vara riktigt klar efter sin tunga skada. Troligtvis gör bolivianen Gutierrez sin liga debut. ”Guti” kommer troligtvis att ta plats centralt på mittfältet.

Lördagsmatchen sänds på turkiska LigTv med avspark klockan 18.00 (svenskt tid).
  

Rahmi Ertaban & Ilker Temocin2008-02-22 17:00:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor