Hemma bra men borta BÄST...
Sarp är tillbaks på mittfältet

Hemma bra men borta BÄST...

Bursaspor åker till Ankara för att ta sig an OFTAS. Enligt statistik från årets säsong, så är Bursa ett vinnande lag på bortaplan. Något som har varit tvärtemot dem tidigare åren. Repris idag?

Egentligen borde rubriken i införrapporten varit, "Hemma katastrof men borta bra"!

Men ny match idag och nya tag, Bursaspor är helt fokuserad på en vinst mot Genclerbirligi OFTAS för att ta oss långt bort från nedflyttningshotet som lurar bakom hörnet. Personligen anser jag att detta hot inte alls passar Bursaspor med tanke på hur dem har ställt till det för topplagen och hur rolig fotboll man spelar stundtals. Jag tror inte det blir en ”omöjlig” match som vi inte kan vinna, med tanke på att vi faktiskt spelar bättre bortaplan än hemma, vi vinner fler matcher på borta än hemmaplan. Detta är en positiv trend för i år, tvärtemot dem tidigare åren, där vi alltid har haft svårt att vinna på bortaplan och tyvärr så har den trenden varit negativ på våra hemmamacther då Bursaspor inte längre känns om gamla Bursa då motståndarna oftast lämnade hemmaborgen med böjda huvuden.

Vi möter nykomlingarna det “ungdomliga” G.B Oftas, som är en svår motståndare. De är rätt så kompakta med tanke på att det är samma lag som har spelat ihop i 2 år, så känner dem varandra väl på planen med. OFTAS är ett lag som löper och kämpar mycket oavsett vilket motstånd dem möter.

I Bursaspor är Guiterrez tveksam till spel och han kommer att ge besked strax innan matchstart, lagkaptenen Egemen och mittfältaren Mustafa Sarp är däremot tillbaka från avstängnigar.

Tränaren Samet Aybaba fick en fråga från en journalist i veckan. ”Spelarena får ut sina löner och premier i tid dem har inte några ekonomiska problem med trots detta så kan laget inte vinna några matcher i rad, kommer ni bestraffa laget i framtiden?"

Aybaba svarade, ”Vi diskuterar detta med styrelsen, så som det finns premier så måste även bestraffningar förekomma, men de kämpar och med den fina insatsen spelarna visar på plan så är det fel att bestraffa dem”.

Fösta matchen mot G. Oftas slutade 1-1 i höstas. Då var det ett bara ett lag på plan. Nämligen Bursaspor. Oturligt kom OFTAS tillbaks via ett skott, enda skottet på hela matchen, och den matchen slutade oavgjort.

Matchstart,  klockan 12:30.

Rahmi Ertaban2008-03-09 10:37:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor