Vakna, slutet närmar sig!
Frustrerad Aybaba inkasserar ny förlust

Vakna, slutet närmar sig!

Ett effektivt Ankaragücü, besegrade ineffektiva Bursaspor i Ankara. Bursaspor sätter sig själva i klistret inför slutspurten.

Det sades att Bursaspor siktade på att ta hem fyra poäng från dem senaste två svåra bortamatcherna. Jag var realist nöjde mig med en poäng, men inte ens jag kan ha rätt. 

Vi kammade hem hela noll poäng. 

Efter förra omgångens riktiga bottennapp mot Gaziantep, väntade vi oss en rejäl uppryckning mot Ankaragücü, men tyvärr så stämde det inte riktigt i avsluten för dem grönvita och Ankaragücü kunde ta till vara sina chanser och ta en välförtjänt vinst. Som väntad var det mycket god stämning på läktarna, då bägge lagens supportrar visade bevis på att det visst går att hålla en respekterad nivå mot varandra. Det bästa var när dessa sjöng varandras heja-ramsor i dem sjätte och sextonde minuterna. 

******************************************

Ankaragücü: Serkan, Elyasa, Alper, Murat, Ibrahim, Gökhan, Murat Erdogan, Tolga, Ilkem, Cem Can, Jaba

Bursaspor: Yavuz, Ömer Aysan, Egemen, Ömer Erdogan, Veli, Ismail Özgür, Ozan, Mustafa Sarp, Volkan Sen, Maxim Romaschenko, Tum.

Avbytare: Vega, Ismail, Zuniga, Gutierrez, Cihan, Volkan Bekiroglu, Sinan K

Lägg märke till att våra två nyförvärv, Gutierrez och Zuniga, som anslöt i januari under transferperioden satt på bänken. Ett annat nyförvärv, Ümit Aydin, var inte ens uttagen! 

******************************************

Matchen
Det regnade rejält i Ankara denna eftermiddag och i den första halvleken början kände lagen på varandra. Trots att tempot var bra i matchen, så skapades det inte speciellt mycket framåt. Det mesta handlade om att skjuta från distans, utan att träffa målet.

Närmast var dock Bursaspor och Tum i den 29’e minuten, som kom fri mot målvakten och lyckades ta sig förbi han, men missade helt öppet mål. Deja vú känsla, någon?!
32’e minuten så slog maxim ett fint inlägg som Egemen nickade strax utanför.

I den andra halvleken och 58’e minuten, slog Ömer Aysan ett fint inlägg som Volkan nickade mot ett säkert mål, men Ankaragücü försvararen rensade till hörna.

69’e minuten, Ankaragücü fick frispark som Gökhan direkt drog till på. Med visst besvär lyckade Yavuz få ut frisparken till hörna.

Tempot sjönk rejält efter dem här minuterna, främst för att planen blev ”tung” pga allt regn.

79’e minuten, i en viss Bursa dominans så kontrade hemmalaget fint, Gökhan hittade Diawara som säkert satte 1-0 bakom Yavuz i Bursaspor målet. Bursaspor friläges missar straffade sig, det gäller o göra mål när man får chansen, vilket Ankaragücü visade.

89’e minuten, inbytte anfallaren Zuniga, kom fri med målvakten, fälldes, men domaren vinkade avvärjande…

Istället gjorde nyinbytte Tevfik 2-0 i den 91’ e minuten, när Bursaspor pressade för en kvittering. Tevfik som hade varit på plan knappt en minut blev matchhjälte!

Sammanfattning
Nu är detta den andra raka förlusten, mot två lag som inte har alls dominerat mot oss och ändå förlorar vi. Dessa två lag har varit grymt effektiva i sina avslut och Bursaspor oförmåga att göra mål i klara lägen sätter tyvärr sina djupa spår när man sneglar på tabellen. Våra nyförvärv sitter på bänken. Taktiken som Aybaba kör med är väldigt förvirrande och ännu mera förvirrande blir det när han påstår att man borde ha vunnit med 2-3 mål mot Ankaragücü. Lever karln i en värld av förnekelse eller? Ser han inte att vi inte har en ”spjutspets”, då vi match efter match dunkar huvudet i väggen för alla missade chanser?
För att Hervé Tum har problem. Han verkar inte klara av att göra mål, speciellt när målet är vidöppet och han älskar att springa i offside med! Vinna lite nickdueller räcker inte längre och vem av hans kollegor hjälper honom i så fall?

Sen kan man alltid tycka synd om sig själv. 78’e minuten, fram till dess hade inte Ankaragücü skapat något mot Bursa målet. I 79 kom deras ledningsmål. Bursaspor bytte in två anfallare till och med fyra anfallare på plan så kommer istället 2-0 målet efter en kontring av hemmalaget. Två chanser, två mål... Effektivt!

Hoppas att vi kan undvika en nedflyttning i år, man börjar bli riktigt orolig nu…

Rahmi Ertaban2008-03-31 09:05:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor