Vinst och ett steg närmare slutet
Målögonblicket, som bäddade för segern...

Vinst och ett steg närmare slutet

Bursaspor hade kniven på strupen inför dagens match mot det rejält nedflyttnings hotade Manisaspor. Vid en förlust så hade man på allvar varit ett av lagen som fått det hett om öronen inför slutspurten. Nu återstår fem matcher på säsongen och tabellen ser ut som följande:

12. Bursaspor 34 p
13. Ankaraspor 33 p
14. Konyaspor 29 p
15. Genclerbirligi 28 p

--------------------------
16. Vestel Manisa 26 p
17. Caykur Rize 26 p
18. Kasimpasa 22 p


Det innebär alltså att Bursaspor har åtta poängs försprång på dem jagande lagen som är på nedflyttnings plats just nu. Kvarstående matcher är mot:

Konyaspor (borta)
Kasimpasaspor (hemma)
Besiktas JK (borta)
Kayserispor (hemma)
Ankaraspor (borta, sista omgången)

Enligt mina teorier så är kontraktet klart, om vi tar minst fyra poäng till under dessa fem matcher. Nyckelmatcher blir Konyaspor och Kasimpasa matcherna i näst kommande omgångar. I värsta fall kan även Ankaraspor macthen bli väldigt viktigt i slutomgången om allt skulle gå, ursäkta språket, åt helvete.

Sedan kan man ju alltid spekullera i hur det skulle gå för våra konkurrenter i kommande omgångar och ska jag vara helt ärlig, så struntar jag fullständigt i det! 
Vi har allt i våra egna händer i nuläget! 

 
Laguppställningar
Bursaspor: Vega, Egemen, Ismail Güldüren, Veli, Ömer Erdogan, Bekir Ozan, Ismail Özgür (32’ Cihan), Romashenko, Volkan Şen (90’ Volkan Bekiroglu), Mustafa, Eser (64’ Sinan)

Vestel Manisaspor:
Bülent, Borbiconi, Raphael, Uğur (46’ Da Silva ), Kalabane (64’ Sezer ), Selcuk, Metin (55’ Nizamettin ), Burak, Allyson, Ze Antonio, Celaleddin 


Matchen
Det blåste ganska kraftigt denna dag och Bursaspor fick starta halvleken i kraftig motvind. Matchen började i rasande tempo från både lagen sett och lyckligtvis var det Bursaspor som tog ledningen, 1-0, i den 4’e minuten via anfallaren Eser Yagmur assisterad av succé nyförvärvet Romaschenko, som nu leder den interna assist ligan i klubben. Målchanserna böljde fram och tillbaka i en 20 minuters period efter målet, i något som liknade “hawaii-fotboll”. Närmast var nog Bursaspor som kunde uttökat sin ledning via målskytten Esers skott som slickade stolpen i slutskedet på första halvlek. 



I andra halvlek hade Bursaspor vinden i ryggen. I den 57’e minuen fälls Maksim Romachenko klockrent av en försvarare i Manisaspor men domaren, Bünyamin Gezer, vägrar att blåsa. Romaschenko och blir rasande och får helt korrekt sitt första gula kort i den efterföljande protesten mot Gezer. Kortet verkar inte tämja vitryssen som fortsätter att säga sitt om domslutet och Bünyamin Gezer verkar inte alls vara på prat humör idag och tar upp kortet igen, denna gången rött och visar ut Romaschenko.

Jag vet inte i ärlighetens namn vad vitryssen tänkte på i det läget. Trodde han att våra turkiska domare skulle gå och argumentera med eller? Hallå, liksom...

Nu får Vestel Manisa chansen att kvittera under dem kvarstående halvtimmen då man har en man mer på banan. Chanserna kommer, men då står målvakten Vega i vägen för Manisa. I den 79’e överlistar Nizamettin den storspelande Vega. Som en skänk från ovan, så rensar backen Ismail Güldüren på mållinjen. Trots att Bursa är en man mindre så skapas chanser för oss med. Bekir Ozan har ett skott och Mustafa Sarp en nick, som känns väldigt farliga.

Bursaspor håller undan och står för en imponerande kämpainsatts i andra halvlek. Matchen slutar med en 1-0 vinst. 

Sammanfattningvis, så kändes det skönt att vi inte inte släppte in Manisaspor i matchen i första halvlek trots att det skapades lika mycket från bägge lagen. I andra kändes det somvikontrollerade matchen, men det röda kortet på Romaschenko havererade Bursaspor planer och man fick inrikta sig på att försvara ledningen. Domaren var inte bra idag, glöm kortet, han blåste nämligen sönder matchen totalt för bägge lagen. Varför känns det som att domarna vill ha denna onödiga uppmärksamhet i TSL?

Stort plus till försvarslinjen och målvakten Vega som höll oss kvar i matchen efter utvisningen.

Publiken var helt outstanding denna eftermiddag, vilket till och med Lig Tv repportern Sansal Büyüka uppmärksammade i fotbollsprogrammet Marathon senare på kvällen.

Nästa match är mot Konyaspor, en ny seger och vi har lämnat denna mardröms säsong bakom oss, lika snabbt som en höna skiter!

Det kan jag lova...

Ilker Temocin2008-04-07 02:16:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor