”Min magsyra gör mig galen!”
Senast lagen möttes vann Bursa med 1-0...

”Min magsyra gör mig galen!”

Decimerat Bursaspor ställs mot Konyaspor som står för säsongens ”fritt fall” i ligan. Konyaspor har överraskat många, först med att spela riktigt bra under första halvan av ligan, till att vara det särklass sämsta laget under den andra halvan. Bursaspor däremot, har inte vunnit två matcher i rad… än.

Måstematch väntar lagen idag och spelar vi inte våra kort rätt kan avslutningen på ligan kan bli riktigt svettig för Bursaspor del. Förra omgången mot Vestel Manisaspor slutade lyckligt då Bursaspor ökade glappet till nedflyttnings hotande trion, via vinsten med 1-0. Dagens match är minst lika viktig då endast fem matcher återstår. Vid vinst eller oavgjort, ökar våra chanser radikalt till fortsatt spel i högsta serien. 

Vid en eventuell förlust blir slutomgångarna riktigt svettiga.

För Konyaspor är denna match "dödsviktig", då man på allvar har förbrukat sina chanser i ligan via en usel andra halva av denna säsong. 10 förluster på 12 matcher är inte bra. Det som talar för Konya är just att Bursaspor inte vunnit två matcher i rad i ligan denna säsong.

Inför dagens match ser tabellen ut som följande…

12. BURSASPOR 34 poäng
13. ANKARASPOR 33 poäng
14. GENCLERBIRLIGI 31 poäng (med en match mer spelad)
15. KONYASPOR 29 poäng
------------------------------------------------------
16. VESTEL MANISASPOR 26 poäng
17. ÇAYKUR RIZESPOR 26 poäng
18.KASIMPASASPOR 22 poäng


Återstående matcher efter denna omgång:
Kasimpasa Borta
Besiktas JK Borta
Kayseri Hemma
Ankaraspor Borta

Vid vinst, kommer det att se väldigt bra ut för vår del och det värsta scenariet vill jag inte ens tänka på, då min magsyra gör mig galen! Dock så har jag bestämt mig för att söka vård när denna säsong är slut...

Matchen startar klockan 14:00 och kan följas LIVE på radio. LÄNK

Bursaspor
Laget kommer med en väldigt decimerad trupp till Konya matchen, speciellt mittfältet ser försvagat ut, vitryssen Maksim Romaschenko är avstängd, Romaschenko har varit en injektion i vårt spel med flertalet assist och fint spel. Herve Tum, Bekir Ozan, Veli Acar, Ibrahim Dagasan och Koray är skadade. 

Cihan Haspolatli
och Gutierrez väntas bilda mittfältsnav.

Statistiken talar för Bursaspor denna gång. På femton möten har Bursaspor 7 vinster mot Konyas 4. Ytterliggare 4 möten har slutat oavgjort. Trots övertaget har Bursaspor ingen vinst på Konyaspors hemmaplan. 

Första idag och mina sura uppstötningar får vänta till nästa omgång…

Ilker Temocin2008-04-13 02:31:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor