Bursa vann, Kasimpasaspor åker ut...
Herve Tum visade vägen mot Kasimpasa

Bursaspor vann det viktiga mötet mot jumbon Kasimpasa med udda målet mot noll. Kasimpasa kan tacka sin målvakt att slutresultatet inte blev det fyrdubbla. I och med förlusten så är Kasimpasaspors TSL äventyr över då det inte finns någon matematisk chans till fortsatt ligaspel i nästa års upplaga Süperlig.

I den 31 omgången av Türkcell Süperlig lyckades Bursaspor ta sig samman från förra veckans snöpliga förlust mot Konyaspor och punktera Kasimpasaspors säsong, 07/08. Slutresultatet blev 1-0 till hemmalaget Bursaspor, via Herve Tum och siffrorna kunde mycket väl snyggats till ytterliggare om det inte hade varit för bortalagets duktiga Khalid som storspelade i målet.

Bursaspor hade det mesta av spelet denna lördag eftermiddag och sumpade en hel del chanser framför Kasimpasa målet. En naturlig målskytt har varit en stort problem för dem grönvita denna säsong, detta trots att man förfogar över hela sex anfallare så har ingen av dem imponerat nämnvärt under säsongen.

Mittfältsmotorn Mustafa Sarp skadade sig i mitten av första halvlek och byttes ut mot Cihan Haspolatli. Cihan i sin tur gjorde verkligen allt fel denna dag, passningar löpningar och framför allt avsluten var under all kritik. Tränaren Aybaba var inte nådig och tog ut Cihan i den 77'e minuten i förmån för den unge Ismail Özgür. Efter matchen tillfrågades Aybaba om varför han bytt ut Cihan och svarade kort och gott: "Han spelade inte enligt mina instruktioner" .

Målskytten Herve Tum verkar ha fått lite av sin spelglädje tillbaka efter en lång period av skador och formläcka. Idag tog han för sig på sama sätt som vi hade vant oss vid tidigare och var tillsammans med målvakten Khalid i Kasimpasa, en av planen bästa.

Kasimpasaspor har efter denna förlust ingen matematisk chans kvar till att klara sig undan en nedflyttning och blir första laget av tre att lämna Süperlig till nästa säsong. Tränaren i Kasimpasa, bad efter matchen, klubbens supporters om ursäkt för nedflyttningen och lovade att dem skulle avsluta säsongen på ett äro fyllt sätt.

-------------------------------------------------
16- C.Rizespor 29 (Med en match mindre spelad)
17- V.Manisaspor 26
18- Kasimpasaspor 22 (Nedflyttningsklara)

I nästa vecka ställs Bursaspor mot Besiktas, på neutralplan i staden Adana. Detta pga. ett straff som BJK (Besiktas) fick av förbundet i samband med en tidigare match i ligan.

*****************************************************

Bursaspor
Vega , Ömer Aysan , Ismail Güldüren , Egemen , Ömer Erdogan , Bekir Ozan , Ümit , Volkan , Mustafa (34' Cihan) (77' Ismail Özgür), Veli , Tum (89' Eser)

Kasimpasa
Khalid, Evren , Ömer , Faruk (46' Moritz), Özgür (60' Yekta), Desire , Fatih , Bastos , Alpaslan , Murat , Barbaros (80' Ademovic)

Mål
29' Tum (Bursaspor)

Varningar
56' Murat, 73' Evren (Kasimpasa) ྲྀ Ömer Aysan, 90' Veli (Bursaspor)