Oroligt i Adana!

Bursa fans var portförbjudna från gårdagens match som som spelades på neutral plan i staden Adana mellan Besiktas och Bursaspor. Men detta hindrade inte ett 40-tal till resta supportrar från komma in på matchen.

I matchens 16'e minut började en grupp fans att sjunga Bursasånger och kaoset bröt loss på norra kortsidan på 5 Ocak stadion i Adana. Bråk uppstod och minst 3 personer blev skadade i tumultet. Bursasupporterna tog sig senare in på den tomma avdelning som var avsedd för bortalagets fans, men efter cirka 10 minuter hade gruppen med Bursasupporters tvingats lämna stadion då rädsla för mera bråk hängde i luften.

Bursaspor fansen hade som sagt inte varit välkomna till matchen eftersom stadens polismyndighet inte ansåg att man kunde garantera deras säkerhet. Trots detta meddelade en gemensam talesman för olika bursagrupperingar, att det var deras fulla rätt att stödja laget, speciellt när matchen skulle spelas på neutral plan. "Det är inte vi utan Besiktas som har bestraffats med neutral plan, vem drabbar det hårdast?", hette det i uttalandet.

Hemska bilder kablades ut till allmänheten igår, där man kunde se en vettskrämd liten pojke bli utburen av sin far och skadade fans som låg på marken. Där tog matchen slut för mig...

Men jag skulle bli lika bestört när jag senare på kväller läser att Besiktas fans stenat spelarbussen tillhörande Bursaspor och senare attackerat ledare och spelare på flygplatsen och under hela hemresan hade eskorterande polis inte aggerat och enligt vissa källor så skulle delar av styrelsemedlemmar från Besiktas bevittnat händelserna på flygplatsen. Det hela slutade med att Bursaspor backen Jason Lee blev misshandlad framför ögonen på lagens långa arm!
 
Min fråga till polisen i Adana,  är det detta ni kallar säkerhet?

Detta kunde ha undvikits om man inte hade förbjudit folk till höger och vänster, som med allt annat i Turkiet. Inkompetenta rättviseskipare som inte kan garantera säkerheten för supporters, spelare etc, och inkompetenta ledare som blåser upp till världskrig inför matcher som redan är så känsliga för supporterna. Hur fasiken klarar man av detta i länder som England och Tyskland? Där högriskmatcher är lika vanliga som moln på himmlen...

Not: Matchen slutade 3-0 till Besiktas, matchrapporten kommer senare.

Ilker Temocin2008-04-27 08:40:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor