Bursaspor vinnare av Karatepe Cup
Fansen är säkert glada över form beskedet

Konyaspor var motståndare i finalen av miniturneringen av Karatepe Cup. Mål i matchen slutskede av nyförvärvet Gökhan Gülec bäddade för en seger.

Miniturneringen i Karatepe avslutades med en seger mot Konyaspor i en tät och jämn match. Samet Aybaba stäldde upp med ett väldigt ungt och orutinerat lag på pappret. Men låt inte skenet bedra, då dessa sk. påtänkta reserver kan komma skapa ganska mycket huvubry då ligan startar. Ungdomarna har visat sig vara riktigt sugna på spel i Süperlig och Aybaba sover säkert gott om natten just nu.

Det var sammanlagt sex lag som deltog i Karatepe Cup där alla mötte varandra, varav dem fyra främsta senare stäldes mot varandra i spel om final och tredje samt fjärde plats. Dessa lag var förutom Bursa och Konya, Kayserispor, Denizlispor, Diyarbakirspor och Caykur Rizespor. I den andra matchen igår van Denizlispor över Kayserispor med 3-2 och slutade trea i turneringen.

Final matchen var ganska jämn mot Konyaspor. Bursaspor hade dock dem farligaste chanserna under dem första 45 minuterna och Jefferson i Konya målet höll siffrorna intakta. I andra halvlek gjorde bägge tränarna ett par byten utan att förbättra spelet nämnvärt, men inbytte Gökhan Gülec ville annat och avgjorde finalen till Bursas fördel i matchens slutskede, då han rullade in bollen bakom en chanslös Konya målvakt efter läckert förarbete av Eren Albayrak och Sercan Yildirim.

BURSASPOR: Yavuz Eraydin , Cihan , Gutierrez (57' Kirita ), Emrah (46' Serdar Aziz ), Ibrahim , Yenal , Ismail Özgür , Bekir Ozan (71' Eren A ), Marcelinho (57' Gökhan ), Volkan Sen (71' Veli ), Sercan

KONYASPOR: Jeferson (46' Oguzhan ), Ozan , Serhat (46' Milos), Ömer , Zafer (46' Mehmet ), Celaleddin , Mustafa Er , Koray , Veysel (46' Tehoue ), Caner (60' Ferdi ), Sener (60' Ugur )

Mål: Min. 81 Gökhan Gülec (Bursaspor)