Lagbanner
Dagens EM: Favoriterna höll, underdogs föll med flaggan i topp
Jude Bellinghams drömmål kommer bli en modern engelsk EM-klassiker.

Dagens EM: Favoriterna höll, underdogs föll med flaggan i topp

Jude Bellingham frälste England med ett drömmål som sänkte Slovakien. Georgien blev första land att få hål på Spanien, men hade till slut inget att sätta emot när Spanien fortsatte visa sin klass.

Bellinghams bicycleta räddade England

Slovakien var nära att ställa till med en jätteskräll, men efter ett drömmål av Jude Bellingham vände England och vann i förlängningen. Slovakerna var klart bättre än ett blekt och trögt England i första halvlek och tog rättvist ledningen efter en fin rapp omställning som avslutades av Ivan Schranz. 30-åringen från Slavia Prags tredje mål i EM. England var riktigt illa ute men precis i slutet av stopptiden frälste Jude Bellingham favoriterna med ett otroligt bicycletamål. Direkt i förlängningen gjorde sen Harry Kane 2-1 på ett knäckt Slovakien som föll snöpligt med flaggan i topp. England vidare och får möta Schweiz i kvartsfinal.

Spanien ångar på

Georgien skrällde sig vidare från gruppen och lyckades ikväll ta ledningen mot storfavoriten Spanien, efter ett självmål av Robin Le Normand. De blev därmed första nation att göra mål på Spanien i detta EM. Men i slutändan hade georgierna inget att sätta emot ett dominant Spanien. Rodri kvitterade i första halvlek och i den andra ledde ungdomarna Spanien framåt. 16-årige Lamine Yamal spelade fram Fabian Ruiz till 2-1 med ett perfekt avvägt inlägg. Fabian Ruiz spelade sen fram Nico Williams med en utsökt krossboll, och 21-åringen fulländade anfallet med att smälla upp 3-1 i nättaket. Inhopparna Mikel Oyarzabal och Dani Olmo kombinerade sen fram till 4-1, som Olmo fastställde slutresultatet med. Spanien fortsätter gå som tåget och ställs mot Tyskland i en kittlande kvartsfinal. EM-debutanten Georgien får tacka för sig efter riktigt fina prestationer som de charmat många över hela Europa med.

Dagens resultat:

England 2-1 Georgien

Matcher imorgon:

Frankrike - Belgien
Portugal - Slovenien

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2024-06-30 23:12:12
Author

Fler artiklar om EM -24