Dagens EM: Första 0-0 matchen i mästerskapet

Sammanfattning av midsommaraftonens tre matcher.

Ukraina vann jämn match
Slovakien tog tidigt ledningen mot Ukraina och gick in till halvtidsvilan med ledning. I andra halvlek hette huvudrollsinnehavaren Mykola Shaparenko som först kvitterade innan han assisterade Valenciaspelaren Roman Yaremchuk som satte dit segermålet i matchminut 80. Segern innebar att både Slovakien och Ukraina står på tre poäng inför den sista omgången. Slovakien möter Rumänien och Ukraina tar sig an Belgien när gruppen avgörs på onsdag 26 juni klockan 18:00

Österrike tog stort kliv mot åttondelsfinal
Österrike inledde matchen väldigt aggressivt och redan i den nionde matchminuten nickade Trauner in ett inlägg från Mwene. En kvart innan halvtidsvilan kvitterade Krysztof Piatek vilket var han första landslagsmål på över två år. Österrike som gjorde en mycket bra insats i premiären mot Frankrike vidhöll det spelet även mot Polen och i andra halvlek var de klart bättre. Lewandowski byttes in med halvtimmen kvar, men det gav ingen injektion till det polska laget. Baumgartner gav österrikarna ledningen för andra gången i matchen innan trubbelmakaren Arnautovic definitivt avgjorde matchen med knappa kvarten kvar från straffpunkten. I och med segern är Polen mer eller mindre utslagna ur EM.

Mållöst i stormötet
Matchen startade i ett ursinnigt tempo där båda lagen hade en del målchanserna, men antingen var det dåligt sikte eller så gjorde målvakterna kvalificerade räddningar. Speciellt Griezmann borde ha givit Frankrike ledningen, men fick ingen riktig träff på bollen. Frankrike tog över matchen i andra halvlek, men det var Nederländerna som gjorde det första målet, men efter väldigt lång VAR-granskning godkändes inte målet då Dumfires ansågs störa Maignan i det franska målet. Matchen i sig var underhållande och av hög kvalitet även om matchen till mångas förvåning slutade mållös.