Lagbanner
Dagens EM: Premiärseger för England

Dagens EM: Premiärseger för England

De hetaste rubrikerna från mästerskapets tredje dag.

Inhoppare frälste Nederländerna
Det var som vanligt ett stort hav av orange tröjor på läktarna när Nederländerna spelar mästerskapsfotboll. Men det såg länge ut att sluta med en poäng och en missräkning mot Polen. Men efter att han bara varit på planen i två minuter satte inbytte Wout Weghorst 2-1 i den 83:e minuten. Den förre Manchester United-anfallaren frälste alltså “Oranje” som ses lite som en outsider i årets turnering.

Eriksen målskytt för Danmark –  tre år efter hjärtstoppet
I Danmarks inledande match i EM 2021 mot Finland föll Christian Eriksen ihop på planen när han drabbades av hjärtstopp. Tiden efter det har varit problematisk för 32-åringen som först hade en lång väg tillbaka till fotbollen för att sedan få sparsamt med speltid i klubblaget Manchester United. 

Men under dagens premiärmatch mot Slovenien gav Eriksen Danmark ledningen när han vackert placerade in bollen vid Jan Oblaks högra stolpe. Extra stor glädje utbröt i det danska lägret och det går väl knappast att tänka sig någon finare saga – 1100 dagar efter att hans liv med nöd och näppe kunde räddas. Matchen då? Jo, den slutade 1-1. 

Storbråk mellan serbiska och engelska fans
Turneringen skakas av ett supporterbråk inför matchen mellan Serbien och England. Några timmar före avspark brakade ett stort bråk loss vid en bar i centrala Gelsenkirchen, där matchen gick av stapeln. Flera personer skadades och enligt brittisk media greps sex personer av polis. Vittnen berättar om att bord, stolar och flaskor flög i luften och det forsade blod från en persons huvud.

Bellingham matchvinnare för England
England klev in i turneringen som en av de stora favoriterna på förhand. Man gjorde det mot ett lurigt Serbien. Och redan efter 13 minuter hade han presenterat sig: mannen på allas läppar, Jude Bellingham. På ett inlägg från Bukayo Saka dök han upp och nickade in 1-0 till England, som också blev matchens enda mål. Three Lions tog därmed, utan att imponera nämnvärt, en tung premiärseger.

Man skjuten av polis i Hamburg
En man ska ha gått till attack mot en stor folkmassa med en hacka och molotovcocktail, rapporterar tyska Bild. 

Det var vid 12.30-tiden som en stor polisinsats inleddes på Reeperbahn i centrala Hamburg, där Polen och Nederländerna bara ett par timmar senare skulle spela sin premiärmatch. Insatsen skedde i närheten av EM-festområdet i staden där runt 40 000 fans var samlade. Polisen avlossade först varningsskott innan man sköt flera skott mot mannen som fördes till sjukhus med skador i benet. Polisen misstänker att mannen ville detonera sin molotovcocktail bland folkvimlet. Det är ännu oklart om någon kom till skada vid attacken.

Dagens resultat: 
Polen-Nederländerna 1-2
Slovenien-Danmark 1-1
Serbien-England 0-1

Morgondagens matcher:
15:00 Rumänien-Ukraina
18:00 Belgien-Slovakien
21:00 Österrike-Frankrike
 

Rasmus Karlsson2024-06-16 23:15:00

Fler artiklar om EM -24