Lagbanner
Dagens EM: Spanien imponerade stort

Dagens EM: Spanien imponerade stort

De viktigaste händelserna från mästerskapets sjunde dag.

Serbien kvitterade
Tack vare Luka Jovics mål i den femte övertidsminuten lyckades Serbien kvittera Sloveniens ledning och kniper därmed sin allra första poäng, vilken kan bli oerhört viktig, då det in i sista omgången är en helt öppen grupp där alla kan gå vidare, men också åka ur. Räkna med en oerhört rafflande sista omgång, där Serbien tar emot formstarka Danmark

Danmark imponerade 
England startade programenligt bra mot Danmark, vilket resulterade i ett ledningsmål av Harry Kane. Just då kändes det som om allt var under kontroll och Three Lions skulle cruisa genom gruppen. Men som numera är brukligt för Gareth Southgates mannar, drog de sig tillbaka och slog av på takten. Danmark tog tillfället i akt att ta över matchen och sedan egentligen behålla övertaget. Det slutade 1-1 men med mersmak för Danmark och ett England som såg oerhört instabilt och nervöst ut. 

Skönspel av Spanien
Spanjorerna flöt fram över plan och spelade magisk fotboll. Inte minst Lamine Yamal, Alvaro Morata och Nico Williams. Italien stod inte riktigt att känna igen och kändes klasser sämre. Trots detta slutade matchen endast 1-0 till Spanien, som därmed är klara för avancemang. Italien ställs i sista omgången mot ett Kroatien med hög kapacitet, men som hittills varit en besvikelse. Knappast något drömscenario för italienarna. 

Mbappés mask
Tidigare under dagen kablades bilder ut på Mbappé iförd mask. Det har därmed börjat gå rykten om att fransmannen kanske inte alls är borta resten av gruppspelet. Det ska med andra ord bli oerhört intressant att se laguppställningen mot Nederländerna.

Dagens matcher:
Slovenien - Serbien 1-1
Danmark - England 1-1
Spanien - Italien 1-0

Morgondagens matcher:
15:00 Slovakien - Ukraina 
18:00 Polen - Österrike
21:00 Nederländerna - Frankrike

Per Malmqvist Stoltskribentper@gmail.com@permalmqvist2024-06-21 00:43:52
Author

Fler artiklar om EM -24