Lagbanner
Dagens EM: Tyska storsegern i premiären

Dagens EM: Tyska storsegern i premiären

De hetaste rubrikerna från mästerskapets första dag.

Tyskland vann stort i premiären
Även om många hade räknat med en tysk seger i premiären mot Skottland var det nog få som hade trott att det skulle bli en så stor seger. Redan efter 20 minuter hade Tyskland gjort både 1-0 och 2-0. Därefter fortsatte tyskarna sin dominans och stenhårda intensitet. 

5-1 blev slutresultatet. Dröm för värdnationen, mardröm för alla skottar på plats som hade fyllt hela München till bredden inför matchen. Detta var första gången sedan träningsmatchen mot USA i maj 2012 som Skottland släppt in fem mål i en och samma match. 

Samtidigt var segern ett riktigt styrkebesked av tyskarna som nog skrämt upp många nationer som tidigare tvivlat på Nagelsmanns lag. Nu skrattar ingen, utan alla ser nu Tyskland som ett lag att räkna med på riktigt i mästerskapet.

Målvakt tacklade supporter på träning
I samband med Portugals träning under fredagen stormade supportrar planen. Målvakten José Sá klev då in och tacklade en av supportrarna som stormade lagets träning. Wolverhampton-målvakten gav en av supportrarna en riktigt rugbytackling för att få honom till marken. En av supportrarna lyckades dock ta sig fram till superstjärnan Cristiano Ronaldo för en kram, innan lagets säkerhetspersonal klev in och plockade bort supportrarna från träningsplanen.

Hot i sociala medier
Efter att Englands Bukayo Saka missat den avgörande straffen i straffläggningen mot Italien under förra EM fick han ta emot en enorm hat- och hotstorm på sina sociala medier. Nu har flera stjärnor uttryckt en oro att få ta emot hot i sociala medier i samband med årets fotbolls-EM. 

I en intervju säger tidigare England-spelaren Rio Ferdinand att många spelare redan nu gruvar sig för reaktioner på sociala medier om en match går dåligt under mästerskapet.

Även Real Madrid-stjärnan Jude Bellingham har uttryckt oro för hot i sociala medier. 
– Det är hemskt att ladda inför en match när man vet att rasistiska påhopp väntar. Det är vidrigt, säger Englands Jude Bellingham i en intervju med SVT.

Resultat:
Tyskland-Skottland, 5-1

Lördagens matcher:
15:00 Ungern-Schweiz
18:00 Spanien-Kroatien
21:00 Italien-Albanien
 

Sebastian Ahokas2024-06-14 23:50:00
Author

Fler artiklar om EM -24