Lagbanner
Denna spelstil som England har passar inte Harry Kane
England bör använda stjärnorna på ett bättre sätt.

Denna spelstil som England har passar inte Harry Kane

England lyckades vinna sin första match av Euro 2024 mot Serbien med 1-0 efter ett mål av Jude Bellingham. Det var viktigt för England att de började mästerskapet med tre poäng men det fanns många problem i det engelska landslaget, som att spelstil som Gareth Southgate och hans lag har inte passar Harry Kane, skriver Armin Firouzbakhsh.

För det första är det viktigt att komma ihåg att vi pratar om Harry Kane, alltså en av världens bästa anfallare. Kane lyckades under den gånga säsongen göra 36 mål på 32 matcher för Bayern Munchen i Bundesliga. 

Under matchen mot Serbien hade Kane bra punkter också som att han drog med sig en serbisk spelare när Bellingham gjorde mål. Kane kom ned i plan och vann bollen och vann även frisparkar. 

Däremot under de första 30 minuterna hade han bara en touch på bollen, vilket inte alls är en bra statistik. Detta är ett inget nytt problem för Kane i det engelska landslaget utan så var det under VM 2018 och EM 2020 också. Jag håller med Jamie Carragher, experten och före detta Liverpool-spelaren, som säger att denna spelstil som England har inte passar Harry Kane. 

Om man har Harry Kane, som en av de bästa anfallarna i världen, vill man mer än att han bara ska springa runt i den offensiva tredjedelen. 

Kane är en av Englands viktigaste spelare och lagkapten, men den engelska förbundskaptenen Gareth Southgate bör använda en spelstil som passar Harry Kane bättre, precis som andra tränare som Harry Kane har haft som Mauricio Pochettino, José Mourinho och Antonio Conte i Spurs, samt Thomas Tuchel i Bayern Munchen. 

Harry Kane är som sagt en av världens bästa spelare och England bör använda honom bättre för att kunna vinna sitt första EM-guld denna sommar. 

Många tror att Harry Kane skulle kunna briljera tillsammans med Bukayo Saka, Jude Bellingham och Phil Foden i det engelska anfallet. 

Nästa match för England är på torsdag mot Danmark.

Armin Firouzbakhsh. 

 

Armin Firouzbakhshfirouzbakhsh.armin@gmail.com2024-06-17 01:10:00
Author

Fler artiklar om EM -24