Lagbanner
Här är den dyraste elvan av fotbollsspelare i EM

Här är den dyraste elvan av fotbollsspelare i EM

En minst sagt stjärnspäckad trupp för EM 2024 – om man tittar på priserna.

EM 2024, som börjar under fredagen  i Tyskland, kommer att hålla oss sällskap under den kommande månaden. Dussintals matcher med deltagande av Europas bästa fotbollsspelare kommer säkert att väcka mycket känslor hos alla fotbollsfans. Men det är inte så konstigt, på planen kommer vi bland annat att se Kylian Mbappe, Jude Bellingham och Florian Wirtz. Det är bland annat för sådana stjärnor folk kommer till arenorna, men vad skulle hända om man skulle sätta ihop ett lag med bara sådana spelare? Vi har undersökt detta genom att skapa den dyraste möjliga elvan - enligt värderingen från Transfermarkt - av spelare som är tillgängliga för Euro 2024.
 
Den totala kostnaden för värderingen av de elva ovan nämnda spelarna är inget mindre än en miljard tvåhundra miljoner euro! Men låt oss analysera det steg för steg. På målvaktspositionen har vi Gregor Kobel. Den 26-årige målvakten från Schweiz och Borussia Dortmund är värderad till 40 miljoner euro. Däremot är båda mittbackarna, Ruben Dias och William Saliba, värda 80 miljoner euro var. Högerbacken i detta uppsättning, det vill säga Trent Alexander-Arnold som spelar för Englands landslag är värd cirka 70 miljoner enligt Transfermarkt. Något dyrare är Josko Gvardiol från Kroatien, eftersom han kostar 80 miljoner euro.
 
I andra linjen har vi tre spelare, varav två representerar Englands nationella färger. Declan Rice, som spelar till vardags i Arsenal, är värd 120 miljoner euro och är en av fem spelare i detta uppsättning som överskrider den magiska gränsen. Hans partner på mittfältet är en landslagskollega, nämligen Jude Bellingham. Hans värdering når 180 miljoner euro och tillsammans med Kylian Mbappe är han den dyraste spelaren i EM 2024. Mittfältet kompletteras av det stora talentet, det vill säga Florian Wirtz - också värd över hundra miljoner.
 
Anfallsledet är en verklig offensiv. På position nummer "9" finns Frankrikes landslagskapten och nya spelare i Real Madrid, det vill säga Mbappe. Bakom honom kompletterar formationen Phil Foden från Englands landslag, som "Transfermarkt" uppskattar till 150 miljoner euro. På andra sidan är det Rafael Leao, en portugis som skulle kunna kosta minst 90 miljoner euro för en ny klubb.
 

EM:s dyraste spelare
Gregor Kobel, Schweiz(40 miljoner euro)
Trent Alexander-Arnold, England (70 miljoner euro)
William Saliba, Frankrike (80 miljoner euro)
Ruben Dias, Portugal (80 miljoner euro)
Josko Gvardiol, Kroatien (80 miljoner euro)
Declan Rice, England (120 miljoner euro)
Jude Bellingham, England (180 miljoner euro)
Florian Wirtz, Tyskland (130 miljoner euro)
Phil Foden, England (150 miljoner euro)
Rafael Leao, Portugal (90 miljoner euro)
Kylian Mbappe, Frankrike (180 miljoner euro)
 
Sammanfattningsvis har den dyraste elvan för EM 2024 fyra engelsmän, två portugiser och två fransmän, samt en tysk, schweizare och kroat.

SvenskaFans.com2024-06-13 17:00:00
Author

Fler artiklar om EM -24