Lagbanner
Historisk EM-seger för Rumänien

Historisk EM-seger för Rumänien

Jag har sett många lag skrälla. Jag har sett många lag lyftas av publiken. Men jag har nog aldrig sett ett lag flyta så graciöst på publikens vågor som Rumänien. Okända spelare flyger fram helt ostoppbara och ukrainarna kunde bara se på. Det här är praktexemplet på hur fans kan lyfta lagens prestationer. 

Rumäniens gula vägg hördes genom Tv-rutan på ett sätt sällan skådat när det kommer till landslagsfotboll. Där många höll Ukraina som årets ”dark horse” seglade Rumänien in som ful oslipad diamant. Gruppens yngsta barn visade sig vara det allra hungrigaste. Den fula ankungen segrar över den svarta hästen. Med hårt jobb och vilja att springa tills benen skakade var de rumänska spelarna överlägsna. Det var en byxneddragning utan dess like. Ukrainarna stod där med byxorna nedanför knäna, inkapabla att röra sig. Som rumänerna såg ut idag är de en mardrömsmotståndare för alla lag. Man, Dragus och Coman såg ut som en upplaga av Mourinhos gamla kontrings-Inter. Mittfältet jobbade stenhårt och när bollen låg utanför straffområdet tvekade de inte att daska till den. Dragusin som haft det lite tufft i Tottenham lyfts av pressen, av ansvaret, av stoltheten och viljan att bära landslagströjan och att vara ”the main man.” Med håret och sitt pondus såg han ut som en östeuropeisk Van Dijk. Och för alla Rumäniensupportrar och resterande fotbollsnostalgiker kan säcken ha knytits ihop helt när Hagi, nummer 10, byttes in. Fotbollsfesten fortsätter vara en feberdröm och senast vi var med om något liknande var Frankrike 2016. Där Will Griggs namn skanderades över Frankrikes alla gator och där den isländska vulkanen tystade hela arenor. 

Mästerskapen fortsätter att vara en odödlig konstant, i en fotbollsvärld i förändring. Det representerar en av de finaste sidorna av mänskligheten; just den mänskliga sidan hos de annars så robotiska atleterna. När en hel nation samlas så händer det alltid grejer. Och tyvärr för mitt EM-tips så är människan oförutsägbar, men det är också det som gör den älskvärd. Och mästerskapen förblir naturliga och alldeles, alldeles underbara! 

 

Jacobseiberlichjacob.seiberlich@gmail.comjacobseiberlich2024-06-17 17:05:00
Author

Fler artiklar om EM -24