Lagbanner
Lista: Topp 10 bästa spelarna i EM

Lista: Topp 10 bästa spelarna i EM

Här är en lista på de 10 bästa spelarna i EM.


10. Antoine Griezmann
Han har haft en bra säsong med Atletico Madrid, där han gjorde 16 mål och 6 assist under säsongen i La Liga. Griezmann är alltid lika viktig för Les Blues. Var med när man gick till final i EM 2016 och alla framgångsrika mästerskap sedan dess. I den generation och era som gjort Frankrike till där dom står idag har Griezmann varit dess galjonsfigur. Han må vara till åren, men kommer vara otroligt viktig om Frankrike ska åka hem med guldet. 

9. Virgil Van Dijk
En av världens bästa mittbackar senaste åren och kommer att vara Nederländernas viktigaste spelare under EM. Kommer från en lite tyngre säsong sportsligt med sitt Liverpool, men ledaren Van Dijk är alltjämt i sitt esse. Om Nederländerna ska gå långt behöver Van Dijk styra det där försvaret med järnhand, likt han gör i Liverpool. 

8. Rodri
Spanjoren med den instoppade tröjan är navet i Manchester City som vunnit Premier League 6 av de 7 senaste säsongerna. “En modern Sergio Busquets” är epitetet som ofta används när det gäller Rodri. Hans skicklighet att både distribuera och ta bollar är som ingen annan. På samma sätt som han är Manchester Citys viktigaste spelare, är han också det för Spanien. Som alltid är det mittfältet som är hjärtat i Spanien, där finns identiteten, det är också där Rodri ska och kommer att styra. 

7. Bernardo Silva
Frågan är om det finns någon annan fotbollsspelare som är så skicklig på att behandla bollen som Bernardo Silva. I detta Portugal kommer all kreativitet och finurlighet att komma från Silva, likt det han gör i sitt klubblag, Manchester City. Med Silva har Portugal något som inget annat lag har, om de ska gå långt måste de utnyttja honom. 

6. Phil Foden
Premier Leagues bästa spelare senaste säsongen kommer till England-lägret med en press på sig som han aldrig haft förut. Med 19 mål och 8 assist i Premier League under säsongen, erbjuder han något alldeles extra till England. Förväntningarna är större än någonsin på Foden, upp till bevis om han axlar dem och blir tungan på vågen. 

5. Kevin De Bruyne
Ännu en Manchester City spelare, men det finns gott om fog för det. De Bruyne sitter på en passningsskicklighet som få andra. Även om han varit skadad stora delar av säsongen, vet alla vilken känslig fot och spelförståelse han sitter på. I Belgien som är mitt uppe i en generationsväxling har De Bruyne alla nycklar och måste prestera för att laget ska lyckas i detta mästerskap. 

4. Jude Bellingham 
Gick till Real Madrid inför säsongen och var bättre än någon kunde tro. Han har gjort 19 mål och 6 assist bara i La Liga och som 20-åring vunnit La Liga och Champions League med Real Madrid där han varit en av lagets viktigaste spelare. Trots hans unga ålder kommer han till EM som en av turneringens absolut största stjärnor. En otrolig all-around spelare som kan spela på alla delar av mittfältet, men trivs bäst i en mer framskjuten roll. I bagaget har han bara ett mästerskap (VM 2022), men ses ändå som en stor ledare på och utanför planen. Om Bellingham är den Bellingham han varit under säsongen med Real Madrid kommer England bli ostoppbara i sommar. 

3. Toni Kroos
Meddelade för ett par veckor sedan att han lägger av efter EM. Sedan dess har han vunnit Champions League med Real Madrid och har nu siktet på EM-guldet med Tyskland. Hans meritlista är som få andra med mängder av inhemska titlar för både Bayern Munchen och Real Madrid, 6 Champions League-titlar och ett VM-guld med Tyskland 2014. Denna säsongen, tillika hans sista, har han kanske varit som bäst i karriären. Med en passningsfot utan dess like är det Kroos som ska bära Tyskland till guldet. 

2. Harry Kane
Lagkapten och härförare i favorittippade England. Presterar alltid på topp i landslaget och kommer vara viktig som aldrig förr i detta relativt nya och unga England. Hans kvalité tvivlar ingen på. Med näst flest Premier League-mål genom tiderna och med en säsong i Bayern Munchen bakom sig där han sprutat in mål, ska han vara den i England som både leder laget och gör målen. Han är en av, om inte den bästa, nian senaste tio åren. Det är Kane som ska leda England till EM-guldet. 

1. Kylian Mbappé 
Han är den spelare i turneringen som på egen hand kan avgöra matcher. Han tog världen med storm 2018 när han var med och tog VM-guld med Frankrike som tonåring. Nu, 6 år senare, är han världens bästa fotbollsspelare. Med ett hattrick i VM-finalen 2022 visade han sin förmåga att ta matchen i sina egna händer och göra saker ingen trodde. Med hans snabbhet, dribblingar och avslut gör han saker ingen annan kan. För en dryg vecka sedan skrev han tillslut på ett historiskt och gigantiskt kontrakt för Real Madrid. EM 2021 blev en liten flopp för dunderfavoriterna Frankrike. Mbappé är nu sugen på revansch och ingen tvekar på att han kommer leverera. Mbappé är den spelare i mästerskapet som kan bärga hem EM-guldet mer eller mindre på egen hand för sitt land.

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2024-06-11 18:00:00
Author

Fler artiklar om EM -24