Tysk storseger i premiären

Hemmanationen fick en drömstart på EM när man körde över Skottland.

Redan under uppvärmningen kunde man ta del av den mäktiga inramningen på Allianz Arena inför premiärmatchen mellan Tyskland och Skottland. De skotska fansen levde upp till sin “hype” när man sjöng och hoppade rejält innan matchstart.

När matchen sedan drog igång hade de inte lika mycket att glädjas åt. Redan efter tio minuter kunde Bayer Leverkusens och en av Bundesligas bästa spelare, Florian Wirtz placera in 1-0 till Tyskland. Och det dröjde inte länge innan tvåan kom. IIkay Gündogan slog en vacker djupledsboll till Kai Havertz som i stället för att avsluta själv vände inåt i straffområdet och passade bakåt till Jamal Musiala som stänkte upp bollen i nättaket. En drömstart på turneringen för hemmanationen och för de båda “underbarnen” Wirtz och Musiala.

Tyskarna fortsatte att pressa ner skottarna som knappt fick låna bollen. 2-0-skytten Musiala skulle en stund senare bli fälld och domare Turpin från Frankrike pekade på straffpunkten. Efter en VAR-granskning ändrades dock beslutet då förseelsen skedde precis utanför straffområdet. Men Tyskland skulle få sin straff. I den 44:e minuten var Ryan Porteous olycklig, klumpig eller rentav dåraktig när han fullt delade ut en “rävsax” mot Gündogan som resulterade i rött kort och straff för hemmanationen. Kai Havertz gjorde inget misstag från elva meter och Die Mannschaft gick till pausvila med en 3-0-ledning.

Den andra akten blev som väntat inte speciellt spännande. Skottland hade inte en syl i vädret med tio man och trots att inhopparen Niclas Füllkrug stod för ett drömmål, fick ett mål bort-VAR:at och Antonio Rüdiger gjorde självmål kan vi konstatera att en av turneringens stora favoriter på förhand fick bästa möjliga start på mästerskapet på hemmaplan.

Tyskland-Skottland 5-1
10’ 1-0 Florian Wirtz (Joshua Kimmich)
19’ 2-0 Jamal Musiala (Kai Havertz)
44’ Rött kort (Ryan Porteous)
45+1’ 3-0 Kai Havertz
68’ 4-0 Niclas Füllkrug
87’ 4-1 Antonio Rüdiger (självmål)
90+3' 5-1 Emre Can (Thomas Müller)