En bra start!

Bursaspor bortaslog Hacettepespor med 2-1 på bortaplan efter mål av målvakten Ivankov och inbytte Gökhan Gülec.

Bursaspor ställde upp med: Ivankov, İbrahim , Leandro, Ömer , Mustafa Keçeli , Veli , Mustafa Sarp , Kirita (Dk. 68 Sercan ), Bekir , Volkan (Dk. 57 Rodrigues ), Adriano (Dk. 82 Gökhan)

HACETTEPE: Recep, Orhan, Azmy, Teli, Murat, Serkan(Dk. 62 Yakubu), Kadir, Tozo(Dk. 79 Olgay), Zoko (Dk. 71 Lika), Sandro, İbrahim

Inför säsongen så har Bursaspor bytt ut en hel del på spelarfronten många nya spelare har kommit in och lämnat.
Matchen spelades på 19 mayis stadium i Ankar på konstgräs.
Det märktes att det var säsongens första liga match mycket avvaktande spel första 30 min. Det farligaste som hände under denna tid var några skott som gick på mål utan att vara allt för farliga.

När alla väntade på halvtidsvila så fick Bursaspor straff i den 44’ minuten efter att Adriano fälts, målvakten Ivankov tog hand om straffen och satte den säker. 1-0 till halvtidsvilan.

Trodde vi ja, i den 45’ minuten så tog Bursaspors Ibrahim bollen med handen innanför straffområdet och domaren blåste straff, Hemmalagets, en annan,  Ibrahim tog hand om straffen och det stod 1-1 i halvlek.

I 2’a halvlek så tog hemmalaget över lite mer.

54’ minuten efter Sandro’s inlägg så nickade Orhan strax utanför.

70’ minuten så sköt ett bra skott som målvakten räddade.

84’minuten inbytte Gökhan Gülec som fick bollen och skött ett hård välplacerad skott från ca 30 m och det stod 2-1 till Bursaspor.

2-1 stod sig till slutsignalen och Bursaspor började säsongen med 3 poäng vilket inte har hänt sedan 1997.

Övrigt:
Första ligamatchen för säsongen på bortaplan och att det var på konstgräs. Helt klart godkänt för laget som lyckades knippa till sig 3 poängen. Aybabas offensiva byten sista 20 min, visade att han ville ha med sig 3 poängen denna dag.

Hela laget får godkänd för sina insatser. Sen får vi ha lite mer tålamod med våra ”Brassar” tills dem kommer "in i det". Även bortapubliken var fantastiskt, ca 500 Bursa supportrar hade tagit sig till Ankara och sjöng i 90 minuter.