Svår match mot Sivasspor
Tum spelar i Sivas-tröja ikväll

Svår match mot Sivasspor

Borta match i tredje omgången mot förra årets kometlag Sivasspor. Kan Bursaspor få med sig några poäng från Anadolu-lagens mardröms arena?

Bursaspor har inlett säsongen med två raka segrar, den bästa inledning på många år. Motståndarna Sivasspor har en oavgjord match mot svåra Kayserispor och en vinst på bortaplan mot nykomlingen Kocaelispor.

Sivasspor är ingen direkt önskemotståndare för oss. Lagen har mötts sex gånger och Sivasspor har vunnit 5 av dessa medan Bursaspor har en vinst. Förra säsongen så förlorade vi båda mötena. Den första slutade 3-2 i Sivas, efter att Bursaspor haft ledning i paus med 2-0 och allting rasat i andra halvlek för oss. I returmötet på hemmaplan, förlorade vi hemma med 1-0 och då avgjorde Sivasspor i den 90’e minuten. Förra säsongen spelade Sivasspor nästan helt felfritt hemma och tog många skalper där. Men det var förra säsongen det…

Sivasspors Bülent Uygun tror på sitt lag och sa under veckan att dem tränat bra under landskamps uppehållet. Dem har spelat en turnering i Kayseri under veckan som gick. Uygun tror på sitt lag och känner att dem kommer knipa alla tre poängen.

Hervé Tum och Ibrahim Dagasan som har förflutet i Bursaspor och som numera spelar i Sivasspor är nog lite revanschsugna.

I Bursaspor saknas avstängda Yusuf Simsek, skadade Sercan, Zuniga och målvakten Yavuz Eraydin. Gökhan Gülec som visat fin form på sistone kan komma att starta matchen.

Matchen startar 18:15 (svensk tid) och kommer att direkt sändas på LigTv.

Rahmi Ertaban2008-09-14 11:00:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor