Inför: Hemma match mot Kayseri

Inför: Hemma match mot Kayseri

Första hemmamatchen på 140 dagar, snacka om hysteri inför matchen mot Kayserispor. Kan förra veckans förlust bli en väckarklocka för Bursaspor? Kan Kayserispor koncentrera sig på Süperlig när UEFA matchen mot Paris stundar?

Bursaspor åkte på ett rejält bottennapp i förra omgången mot Sivasspor. Defensivt var det nämligen INGENTING som fungerade. Jag vill inte på något sätt sätta en skugga över Sivasspor, men dem fick verkligen inte ett värdigt motstånd i den matchen. Bursaspor hade helt enkelt tur och kunde likväl kunnat förlora den matchen med minst ett par mål till.

Så som vissa har iakttagit så spelade Bursaspor första hemmatchen inför tomma läktare i den andra omgången. Straffet var en kollektiv bestraffning av klubben, pga. Publikens svordomar i Bursaspors avslutande hemmamatch förra säsongen. Samma straff åkte även Trabzonspor på, men fick oförklarligt nog detta straff ersatt med böter...

Dagens motståndare är Kayserispor. Laget har värvat smart och lyckats behålla mittfällts dirigenten Mehmet Topuz som betyder allt för Kayseri. Kayserispor har efter tre omgångar, en vinst och två oavgjorda. Klubben har dessutom spelat i UEFA-cupen i veckan där det blev förlust med 1-2 mot Paris SG på hemmaplan.

Publiken får alltså, efter 140 dagar, ta emot sitt lag på Bursa Atatürk stadion som väntas bli fullsatt som vanligt. Ett glädje ämne i Bursa är att Yusuf Simsek är tillbaka efter en 3 matcher lång avstängning som han fick under en träningsmatch. Innan säsongen ens hade startat....

Detta blir Yusufs första officiella match i Bursaspor tröjan och väntas bilda par med Gökhan Gülec i anfallet. Målvakten Ivankov ställs för första gången mot sina forna lagkamrater. Enda saknade i Bursaspor är reserv målvakten Yavuz Eraydin. 

***************************************

Preliminära uppställningar:

BURSASPOR
IVANKOV
VELİ
LEANDRO
ÖMER
MUSTAFA KEÇELİ
SERCAN YILDIRIM
BEKİR OZAN
FABRİCİO
VOLKAN
YUSUF
GÖKHAN 

***************************************
Senaste match:
Sivasspor: 3
Bursaspor: 1 
***************************************

KAYSERISPOR
SULEYMANOU
DURMUS
ALI
TOLEDO
SAIDOU
EREN
ABDULLAH
M.TOPUZ
UMUT
AGHAHOWA
M.EREN 

***************************************
Senaste match:
Kayserispor: 1
Kocaelispor: 0 
***************************************

Stadion: Atatürk (Bursa)
Domare: Süleyman Abay
Datum & Tid: 21 september 2008 - Klockan 19.00 

Följ matchen på
www.ligradyo.net

Ilker Temocin2008-09-21 10:25:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor