Inför: Kocaeli-Bursa
Ivankov målskytt senast, igen....

Inför: Kocaeli-Bursa

Hur kommer marmara-derbyt att sluta? Kan jumbon Kocaeli sätta krokben för Bursaspor, som startat ligan på ett utmärkt sätt. I vilket fall så blir det en hel del känslor i denna match. Varning för att det kan smälla på i närkamperna....

Efter senaste hemmasegern i ligan mot Kayserispor har Bursaspor 9 poäng efter 4 spelade matcher. Laget spelade cupmatch i onsdags och då fick dem spelare som inte har fått mycket speltid i ligan, chansen och visa upp sig, men Aybaba tyckte inte många tog den chansen. Han kritiserade reserv spelarna för att dem saknade glöd, vilja och kvalité. Vilket man kunde hålla med om, det var inte bra spel från Bursaspor mot Vanspor, trots att man vann med 3-0.

Nu är det ligan som gäller där vi möter Kocaelispor i “Marmara derbyt”. Hemmalaget har inlett säsongen dåligt och har bara en poäng. Kocaelispor förlorade även cup matchen mot Manisaspor med 4-1 i onsdags och efter det fick lagets tränare Engin Ipekoglu lämna sin post. Tills det att laget får en ny tränare kommer den av att ledas den assisterande tränaren Bülent Gürbey . Kocaelispor kommer att se matchen mot Bursaspor som nystart och kommer nog att göra allt för att vinna.

Men vi ska nog koncentrera på oss själva och inte allt för mycket på motståndarna. Underskattning får absolut inte ske. Aybaba tyckte i veckans cup match att lagets spelare hade underskattad Vanspor och var kritiskt efter matchen;

”Våra spelare som spelar i högsta ligan ser sig själv som stjärnor vilket även många andra spelare gör i andra lag, tyvärr är detta ett nationellt problem och därför så blev det svårt idag ”

Hoppas att vi har tagit lärdom av detta nu.

Ivankov vaktar målet, det är bombsäkert. Med stor sannolikhet så spelar Gökhan i anfallet, med Yusuf bakom sig. Sercan är nog tillbaks efter lite skadebekymmer från förra matchen.

Matchen spelas ikväll kl 19.00 (Svensk tid) på Ismetpasa stadion i Kocaeli.

Domare är Aytekin Durmaz

Rahmi Ertaban2008-09-27 11:29:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor