Livet leker för Bursaspor! *Uppdaterat och med bilder
Krokodilen har fått blodsmak

Bursaspor fortsätter att imponera. Vinst borta mot Kocaelispor med 3-2 och fast förankrade i toppskiktet. Stor matchvinnare blev Romaschenko i matchens absoluta slutskede med sitt vinnande mål.

Det blev både skön och viktig seger borta mot Kocaelispor med 3-2 men det satt hårt inne. Det var väldigt länge sedan Bursaspor fick en så pass bra start på säsongen som i år. 4 vinster på 5 matcher är riktigt förtroendegivande.

Matchens höjdpunkter:
Innan matchstart blev det klart att Yilmaz Vural tar över Kocaelispor och förmodligen tände detta hemmalaget lite extra.

Kocaelispor började bäst, men efter en kvart in i matchen kom anstormningen av sig. Det blev en del skottförsök o inlägg som kändes rätt så ofarliga.

I den 26:e minuten så hittade Bursaspors speldirigent, Yusuf Simsek rätt med ett inlägg. Kirurgiskt hittade han Sercans panna, som kunde nicka in 1-0 för Bursaspor.
Turkcell Süper Lig Kocaelispor 2-3 Bursaspor
Men glädjen varade kort, i den 29:e minuten så kvitterar Serdar Topraktepe till 1-1 på nick efter ett fint inlägg av Taner.

Nu svängde matchen ännu en gång och deras glädje varade heller inte särskilt länge. Bekir Ozan visar känsla när han frispelar Sercan med en genomskärare. Sercan såg att målvakten Kulbilge stod en bit utanför sitt mål och en riktig snygg lobb gav Bursaspor ledningen med 2-1.
Efter Bursaspor ledningsmål får Kocaelispors Serdar och Taner läggen att kvittera men målvakten Ivankov räddar.

När sekunder återstod av halvtidsvilan så hände det som vi inte ville skulle hända. I den 45:e minuten, sköt Taner ett hårt skott som Ivankov lämnade retur på, bollen hamnade framför Serdar som kunde kvittera till 2-2.
Detta var en fantastisk halvlek med mycket kamp blandat med skönspel från bägge lagen. Tyvärr så kunde inte Bursaspor hålla tätt bakåt för att ta med sig en moralisk ledning till andra halvlek.

I den andra halvleken tar Kocaelispor över aningen och skapar sin första farlighet i den 54:e minuten genom Serdar. Skottet räddades av Ivankov.
Bursaspor och Sercan replikerade omgående i den 55:e minuten, anfallaren kom fri med målvakten, sköt, målvakten lämnade retur och Yusuf Simsek dök upp på returen men sköt slarvigt utanför. Ett gyllene läge för Bursaspor som rann ut i sanden!

I den 75:e minuten slog Yusuf en hörna, Mustafa Sarp stod helt omarkerad men nickade utanför. Ännu ett friläge som Bursaspor inte kan ta tillvara… Bursaspor kändes som det bättre laget nu, Kocaelispor backade hemåt och var till synes nöjda med en poäng verkade det som.
Backen Ömer Erdogan i Bursaspor, kom högst på hörnan, nickade men Serdar Kulbilge räddade ut till en ny hörna. Bursaspor pressade Kocaelispor rejält nu!

Tankarna slog en om att en poäng borta mot Kocaeli si marmara-derbyt inte var fy skam. Aybaba valde att ta ut tvåmålsskytten Sercan till vissa Bursaspor fans besvikelse och vitryssen Romaschenko blev inbytt i den 90:e minuten istället. Var bytet ett sätt att få tiden att gå må?

Den assisterande domaren visade tre minuters tillägg.

Så fick Bursaspor en frispark mitt på Kocaelispor planhalva från ca 35-40 meter i den 91’minuten. Inbytte Romaschenko tog hand om frisparken, titta på domaren, begärde avstånd. Domaren frågar, med glimten i ögat, om det inte var ”lite” väl långt till mål. Vitryssen säger; ”Titta du bara…”.

Sedan kommer ett skott som först ser ut som att lämna stadion området, men störtdyker in vid målvaktens vänstra kryss..... 3-2 för Bursaspor och vi har bevittnat säsongen kanske vackraste mål!!!!
Sammanfattningsvis:
Märktes att det var derby, Kocaelispor hade helt annan motivation än dem har haft i dem senaste liga matcherna.
Det var riktigt skönt att vinna idag. Men jag tycker att man gör för många enkla misstag i backlinjen, samma problem som vi hade i bortamatchen mot Sivasspor. Yusuf och två-målskytten Sercan var dem som utmärkte sig bäst i matchen. Volkan Sen som blev inbytt syntes knappt och ynglingen har en riktig formsvacka vilket även Samet Aybaba påpekat. Tränaren har gång på gång sagt att dem unga spelare måste bli mer professionella och ta hand om sig bättre. Volkan Sen var verkligen en av Bursaspor största kometer förra säsongen, Aybaba tror verkligen på spelarens potential och trots plattmatcher ger honom fortsatt förtroende.

Om man ska lyfta fram negativa saker i Bursaspor så är det nog att ytan mellan backlinjen och mittfältet under stora delar ser tomt ut. Detta resulterar i att vår backlinje ständigt får se upp med andra vågen från motståndarna. I nästa vecka möter vi Galatasaray och gör vi inget åt problemet så kommer Lincoln att dominera på sitt offensiva mittfälts roll. Ytter backarna, vänster som höger, får se till att höja sig ytterliggare. Under långa stunder känns det som vi spelar utan dem. I fotboll, speciellt i Turkiet, så är dem fem minuterna efter att man gjort ett mål mycket viktiga. Allt för ofta ser vi lag som gör mål, men inte lyckas hålla den ledningen i mer än dessa fem gyllene minuter. Igår fick vi uppleva detta som två gånger om. 1-1 målet och 1-2 målet hade slående likheter…

Bursaspor supportrarna var på plats, som vanligt, stöttade laget och hördes riktigt bra. Under långa stunder kändes det som om vi spelade på hemmaplan.

Matchstatistik:
Stadion: İsmetpasa stadion
Domare: Aytekin Durmaz
Kocaelispor: Serdar Kulbilge, Dusan (Min. 67 Cesar), Semavi, Hamza (Min. 46 Jestrovic), Kemal, Bülent, Taner, Serdar Topraktepe (Min. 79 Musa Kus), Tutoric, Serkan, Ufuk
Bursaspor: Ivankov, Veli, Ömer, Ibrahim, Bekir, Mustafa Sarp, Yusuf, Mustafa Keceli, Fabricio Ramos Melo (Min. 46 Volkan), Gökhan (Min. 58 Adriano Bizerra Melo), Sercan (Min. 88 Romaschenko)
Mål: Min. 29 & 45 Serdar Topraktepe (Kocaelispor), Min. 26 & 32 Sercan, Min. 90 Romaschenko (Bursaspor)
Varningar: Min. 85 Jestrovic, Min. 90 Semavi (Kocaelispor)
Min. 34 Sercan, Min. 69 Mustafa Keceli, MIn. 89 Volkan (Bursaspor)