Målvakten Ivankov världsfemma!

Målvakten Ivankov världsfemma!

Bursaspors målvakt Ivankov är världshistoriens 5:e bäste målskytt. Gör han fem mål till så hamnar han bland Top-3...

Bursaspors nyförvärv från Kayserispor denna säsong, bulgaren Dimitar Ivankov, har varit en av lagets bästa under inledningen av säsongen. Inte nog med hans prestationer som målvakt, han är även en notorisk målskytt.

Ivankov har redan gjort två mål för sin nya klubb, den senaste mot Vansspor i cupen och medan den första kom mot Hacettepe i ligan. Som ni säkert misstänker, så har målvakten varit första straffskytt i Bursaspor och löst sin uppgift exemplariskt. 

Senaste målet var bulgarens 37:e i karriären vilket innebär att han är den femte bästa målskytten, för en målvakt, under hela världshistorien.

Ohotad etta på listan är Sao Paulos målvakt Rogerio Ceni på fantastiska 84 mål, tvåa med 62 mål  är Paraguays legendariske målvakt Jose Luis Felix Chilavert som dock har lagt skorna på hyllan vid detta laget.

En annan färgstark målvakt som lagt av med fotbollen, colombianska Rene Higuita har för närvarande rekordet som världstrea med 41 mål. Mexikanen Jorge Campos, även han "pensionerad" tar fjärde platsen med 40 mål. 

Dimitar Ivankov som nätat 37 gånger, är som ni ser väldigt nära att skriva in sig i historie böckerna om han gör fem mål till.

Som bekant blev han stor match hjälte när Kayserispor i fjor vann Turkiska Cupen på straffar mot Genclerbirligi. Då stod han för 2 mål i avgörande straffsparks utslagningen, plus att han räddade ett par...

Ilker Temocin2008-10-03 20:25:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor