Bursa 1 - ES-ES: 2

Efter en fin start på säsongen för Bursaspor, kom en helt oväntad förlust på hemmaplan mot nykomlingarna Eskisehirspor. Genom åren så hade Bursaspor och Eskisehirspor möts 21 gånger och Bursaspor hade aldrig förlorat mot Eskisehirspor som lyckades bryta mönstret.

Bursaspor: Ivankov, Veli (Marcelinho 87’), Ömer, Ibrahim, Mustafa Keceli, Bekir Ozan, Mustafa Sarp, Yusuf, Melo (Zuniga 79’), Adriano (Volkan 34’), Sercan Yildirim

Tränare: Samet Aybaba

Eskieshirspor: Ivasa, Sezgin, Vucko, Tayfun, Serkan (Murat 24’), Bülent Ertugrul, Poljak, Serdar (Cumhur 65’), Bülent Kocabey, Anderson, Youla (Özgür 81’)

Tränare: Riza Calimbay
Röda kort: Ibrahim (45') (Bursaspor)

Mål: Bülent Kocabey (11'), Youla (45' Str.) (Eskisehirspor), Zuniga (83') (Bursaspor)

Gula kort: Ivasa, Murat, Serdar, Cumhur, Bülent Kocabey (Eskisehir), Yusuf Simsek (Bursaspor)

***********************************

Eskisehir fick en smakstart i inledningen av matchen och tog ledningen genom Bülent Kocabey i den 11’ minuten efter ett fint förarbete från Poljak. Skottet var hårt och välplacerat och det stod 0-1 till bortalaget.

Vi trodde att Bursaspor, som visat storform innan landslagsuppehållet, skulle komma igång efter målet men det var en rejäl missbedömning. Istället fortsatte Bursaspor att underprestera, spela dåligt och agera omotiverat. Eskisehir spelade bra och enkelt, efter sina resurser och kontrade riktigt bra.

Varken fansen på Atatürk eller tränaren Aybaba orkade längre se anfallaren Adriano på plan, brassen har verkligen varit en flopp denna säsong och han blev utbytt redan i den 34’ minuten, in kom Volkan Sen. Tror verkligen att Aybaba får fundera på om han ska starta fler matcher med Adriano på topp. Brassen har nog slösat bort samtliga chanser under dem sju omgångar som har avverkats.

Bursaspor kvitterings chanser uteblev under första och i den 45:e minuten stack Eskisehirs Youla på en djupledsboll, sprang ifrån backen Ibrahim Öztürk och blev fälld av denne innanför straffområdet. Rött kort och straff, helt enligt regelverket. Youla satte den efterföljande straffen säkert och det stod 0-2.

Det var bara full fram framåt som gällde för Bursaspor, när den andra halvleken kom igång. Det var inte mycket o välja på när man ligger under med 0-2 på hemmaplan, dessutom med 10 man på plan.
Bursaspor höjde sig aningen och tog över mer och mer i den andra halvleken. Chanserna kom, men räddades oftast av Eskisehirs duktiga målvakt eller så slarvades dem bort av Bursaspor spelarna.

I den 83’minuten slog Volkan ett inlägg som den ny inbytte Zuniga ”nickade” in. På reprisen ser man att Zuniga tar hjälp av icke konventionella metoder, men domaren godkände målet och Bursaspor fick in ett tröstmål i slutet.

Matchen slutar 1-2, rättvist med tanke på att Bursaspor inte var värda att vinna idag.

Sammanfattningsvis:
Eskisehirspor spelar riktigt bra i första där Bursaspor inte alls är med på noterna. Andra halvlek går klart till Bursaspor, med 10 man på plan. Det var ett dåligt Bursaspor vi fick se denna afton. Noll vilja och motivation. Ingen spelare får godkänd i första halvlek. Sett till matchen igenom, var Sercan bäst på plan i hemmalaget. Spelluppbyggaren Yusuf var mycket dålig, tappade nästan varje boll och var totalt oigenkännlig efter Galatasaray matchen.

Det röda kortet mot Ibrahim är odiskutabelt.

Det vinns inga matcher på pappret, även om Bursaspor med sin startelva bör slå Eskisehir alla dagar i veckan på hemmaplan så var det skillnad på vilka som verkligen ville vinna denna afton. Detta får dock bli en läxa för alla i Bursaspor. Dags att komma ner på jorden med båda fötterna, detta gäller båda supportrarna och framförallt spelarna

Det får bli nya tag på lördag mot Fenerbahce, som vann sitt möte mot Kocaelispor på bortaplan med 3-2.