Inför: Fenerbahce - Bursaspor

Inför: Fenerbahce - Bursaspor

Säsongens besvikelse Fenerbahce tar emot Bursaspor i Kadiköy. Kan Bursa upprepa det man har gjort under dem senaste två åren, nämligen att besegra Fenerbahce på bortaplan?

”Davids kamp mot Goliat”, så löd min rapport inför förra årets möte mot Fenerbahce i Kadiköy. Allt talade för att Bursaspor skulle gå besegrade ur den matchen. Bursaspor hade (har) en förödande statistik mot Fenerbahce, spelade för sin överlevnad i TSL och dags formen var katastrofal.

Fenerbahce i sin tur var verkligen i sjunde himmelen. Hade varit obesegrade på hemmaplan sedan förförra mötet mot just Bursaspor. Klubben gjorde en imponerande insats i Champions League och i ligan såg onekligen lovande ut för dem kanariefåglarna. Dåvarande tränaren Zico vågade att vila en hel del givna spelare inför matchen mot Bursaspor.

Detta skulle visa sig vara ett ödesdigert misstag och Bursaspor upprepa bedriften från föregående år och slog Fener på bortaplan.

Jag är orolig inför dagens match... 
Fenerbahce har verkligen varit ligans överlägset största besvikelse denna säsong. Tre vinster på sju spelade omgångar och total utskåpade mot Arsenal i Champions League i veckan. Klubbens fans i interna stridigheter i olika falanger och viss mån hån mot den egna styrelsen... Inget talar för att situationen kommer bli bättre i kvällens match. Vid eventuell förlust mot Bursaspor kan tålamodet helt ta slut för fansen.

Hör och häpna här nu....
Jag tror att Fenerbahce kan vakna ur dvalan och ställa till det rejält för Bursaspor ikväll!

Jo, jag känner att vissa saker inte står helt rätt till i Bursaspor just inför dagens match. Den hårt kritiserade Adriano fick under veckan lämna klubben. Aybaba har fått utstå kritik av Bursa median, för envisheten med att låta Adriano starta i flera matcher och hur i hela fridens namn man resonerade när man värvade brassen. Bursaspor har väldiga problem i backlinjen, mittbacken Leandro saknas, hans reserv Ibrahim Öztürk är avstängd och 21-årige Emrah Kiraz skall ersätta och stångas med spelare som Güiza och Semih...

Sen gillar jag inte det media har målat upp: ”Kan Bursaspor ta tredje raka vinsten på Saracoglu?”, Detta skapar onödig press på spelarna som, på pappret, inte skall kunna rubba Fenerbahce.

Oavsett om Fenerbahce hade förlorat med 10 måls skillnad mot Arsenal eller om dem hade legat sist i tabellen så är det storklubben, FENERBAHCE, som står för motståndet ikväll. Att tro att man skall köra över Fenerbahce på Saracoglu kan straffa sig dubbelt och det är denna utveckling som skrämmer mig.

Bursaspor var inte favoriter i dem två senaste vinsterna mot Fenerbahce, tvärtom vi var rejält nederlags tippade. Detta var ett megastort övertag på motståndarna. Nu snackas det istället om ”3 av 3...”

Bursaspor måste komma ner på jorden och se Fenerbahce som en livsfarlig motståndare med 20 gånger större resurser. 

Tippar: Trots mina farhågor så tror jag att matchen slutar oavgjort och bägge lagen tar sina första en poängare för säsongen.

*********************************************

Lagens senaste 10 möten i ligan:
2001-2002
Fenerbahce - Bursaspor 3 - 1
Bursaspor - Fenerbahce 0 - 1

2002-2003
Fenerbahce - Bursaspor 7 - 1
Bursaspor - Fenerbahce 2 - 1

2003-2004
Bursaspor - Fenerbahce 2 - 2
Fenerbahce - Bursaspor 3 -1

2006-2007
Fenerbahce - Bursaspor 0 - 1
Bursaspor - Fenerbahce 0 - 4

2007-2008
Bursaspor - Fenerbahce 1 - 1
Fenerbahce - Bursaspor 0 - 2 

*********************************************

Preliminära uppställningar: 

FENERBAHCE: 
Volkan, Gökhan, Edu, Lugano, R.Carlos, Burak, Selcuk, Alex, Semih, Ugur, Güiza
 
BURSASPOR: 
Ivankov, Serdar, Ömer, Veli, Bekir, Romaschenko, M.Sarp, M.Keceli, Yusuf, Sercan, Gökhan

*********************************************

Info:
Plats: Sükrü Saracoglu stadion Istanbul
Domare: Tolga Özkalfa
Matchstart: Ikväll klockan 18:00 (svensk tid)
Direktsänds: På LigTV

Ilker Temocin2008-10-25 13:15:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor