Vinst i Cupen

Efter 2 raka förluster i ligan så vann Bursaspor idag i cupen mot Eskisehirspor borta med 2-0. Aybaba har sagt att man satsar på cupen dels för att det ger intäkter till klubben dels för att det ger en biljett ut till Europa.

Spelare som inte har fått med speciellt mycket speltid i ligan fick en chans att visa upp sig idag.

Bursaspor: Yavuz, Ömer Erdoğan, Serdar, İbrahim, Bekir, Yusuf, Marcelinho(Dk. 55 Sercan), Melo, Mustafa, Zuniga, Volkan (Dk. 68 Yenal)

Eskişehirspor: İvesa (Dk. 46 Sinan), Koray, Vucka, Can (Dk. 48 Mustafa Sevgi), Ahmet, Birol (Dk. 70 Anderson), Doğa, Özgür, Ömer, Lovrek, Abdullah Halman

Kort om matchen:

Det började bra för Bursaspor.

6’ minuten Yusuf slog en boll in i straffområdet där hemmaförsvararen misslyckades med att rensa ,Marcelinho tog hand om bollen och gjorde 1-0 för Bursaspor.

Efter målet började Eskisehirspor att anfalla mer och komma till bra lägen utan att göra mål.

31’ minuten Özgür kom i ett mycket bra läge där alla trodde det var mål men han lyckades lägga bollen utanför målet.

34’minuten hemmaförsvararen Can tappade bollen till Zuniga, som tog hand om bollen och sköt 2-0 Bursaspor.

Utan att spela bra så ledde Bursaspor med 2-0.

51’ minuten Lovrek sköt ett hård skott som gick utanför.

58’ minuten ett inlägg från Mustafa som Yavuz kom helt fel på men ingen från Eskisehirspor var där.

64’minuten Yavuz kom helt fel på ett inlägg igen men hemmaspelarna var inte vakna.

90’ minten efter en hands situation så dömde domaren straff, Yusuf tog hand om straffen men målvakten räddade.

Övrigt: Vinst i första matchen i cupen är bra start.
Defensivt var Bursaspor mycket dålig, många enkla misstag, senaste matcherna har inte Ömer Erdogan varit sig lik inte var han bättre idag snarare tvärtom ,formkurvan pekar neråt.
Aybaba uttalade sig efter matchen att ”vägen till att vinna cupen är lång ,dem spelare som inte fått starta på liga matcherna fick chansen idag, vi kämpar för att se till att spelarna ska komma någonstans men vissa spelare vill inte komma någonstans.”
Dem orden är framför allt till den unge Volkan Sen som såg väldigt ointresserat ut av att spela, mycket nonchalant ,synd att han inte tar vara på sina chanser. Laget i allmänt får knappt godkänt.