Cupen:  Bursaspor - Ankaragücü

Cupen: Bursaspor - Ankaragücü

Ankaragücü kommer till Bursa för att gästa Bursaspor . Detta blir lagens andra möte denna säsong. Bursaspor tog en välbehövlig seger i cupen när man i första gruppspels matchen besegrade Eskisehir borta med 2-0.

Ny tränare i Bursaspor
Bursaspor har som bekant fått en ny tränare vid rodret, Güvenc Kurtar. Samet Aybaba sade upp sig efter förlusten mot Ankaraspor, trots att klubben fått en smakstart på säsongen. Tre förluster i rad verkade bli för mycket för Aybaba, trots styrelsens övertalnings försök så stod Aybaba på sig och lämnade klubben. Ett par dagar senare tog han över Genclerbirligi....

Kurtar, även han känd för att byta klubb lika ofta som kalsonger, tog över Bursaspor strax därpå. I sin första ligamatch med laget blev det oavgjort just mot Ankaragücü på bortaplan (1-1). Denna gång blir det cupspels match och förutsättningarna ser onekligen bra ut för Bursaspors del. Pressen på laget blir aningen mindre då det med största sannolikhet räcker med ytterliggare en vinst till för att garantera en kvartsfinal plats.

Ankaragücü
För Ankaragücü, som Bursaspor har väldigt starka band till, ser läget lite mörkare ut. Laget har fått en riktigt usel start och ligger för närvarande i bottenskiktet i tabellen. Dem har en svår match mot Eskisehirspor till helgen och verkar vara mer fokuserade på att ta sig ur dvalan i ligan, än just cupen. Därför väntar nog ett ungt och reserbetonat Ankaragücü, Bursaspor i kvällens direksända cupmatch.

Bursaspor
Klubben har ställt höga krav på sig i cupen. Målet är att ta sig till minst slutspel som verkar vara en ganska så komfortabel genväg ut i Europa cupspel.

Bursa startade första matchen i Grupp D med en vinst mot Eskisehir. Då det endast är ett möte mellan lagen så är varje vinst ett steg närmare avancemang till slutspel. Övriga lag i gruppen är Fenerbahce och Tokatspor. Då Tokatspor får ses som en megajumbo i gruppen och Fener som storfavoriter, så är en vinst i kvällens möte ett stort steg framåt.

Bursaspor gjorde en ganska så godkänd inledning i ligan då man tog skalp efter skalp. Dock så verkar det som formen har vänt för dem grönvite. Tre raka förluster och en oavgjord match på dem fyra senaste omgångarna har skakat om klubben rejält, även om man fortfarande är på en repsekterad åttonde plats i ligan. Till helgen är dett hemmamatch mot Besiktas som rankas högt av fansen som klubbledningen och därför kommer troligen spelare som Yusuf, Sercan och Romaschenko att vila i kvällens cupmatch. Kirita, Mustafa Sarp och Bekir Ozans skador fortsätter och kommer att hindra dem från att delta. Backen Serdar Aziz är på landlagsuppdrag med U-laget.

Güvenc Kurtar tros ge ynglingarna och spelare med mindre speltid chansen ikväll, dock med lika stora krav att vinna matchen om man hade ställt upp med fullt mannskap. Han ville ge stortalangen Muhammet Demir chansen, men det visade sig att han hade lite små problem med ryggen.


Matchfakta:

Bursaspor - MKE
Ankaragücü
Plats: Atatürk stadion, BURSA
Tid: 19:00
Domare: Deniz Coban
TV: Matchen direksänds på LigTv start 19:00

Ilker Temocin2008-11-12 10:30:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor