0-0 mot Konyaspor...
"Detta börjar bli riktigt pinsamt"

Feghet har aldrig lönat sig och slutresulatet skall Bursaspor vara väldigt nöjda med.

0-0 och ännu en match för Bursaspor som slutar utan en vinst. Men idag skall vi vara mycket glada över den där poängen vi fick med oss hem till Bursa. Att Konyaspor misslyckades med att göra mål idag är ett under med tanke på alla lägen dem fick.

Matchens spelare blir utan tvekan Bursaspors Ivankov. Hoppas att han börjar hitta tillbaka till formen som han hade i Kayserispor i fjor. Idag var han Bursaspor viktigaste kugge och bidrog med fina räddningar och säkerhet idag. Hade Volkan Sen varit lite mindre egoistisk, så hade vi kanske sett ett par mål i Bursa favör. Dock så hade detta varit orättvist för Konyas skull som faktiskt var det bättre laget, sett till hela matchen.

Bursaspors tränare Güvenc Kurtar…

Vad är det för taktik han har implementerat för hörnorna? Varje motståndar hörna blir farligt framför Ivankov. Kurtar är väldigt feg och tvingar laget att spela defensivt, han verkade vara nöjd med en poäng idag redan innan matchstart. Varför bara vänta ända tills den 70’e minuten med bytet Zuniga-Gökhan, när det märktes att Zuniga inte fick något uträttat idag?

Både spelarna och tränarstabben måste höja sig rejält, för att detta börjar bli riktigt, riktigt pinsamt!

**************************************

Lagen ställde upp med följande startuppställningar:

Konyaspor: Oguzhan, Cihan, Da Silva, Serhat, Ismail, Fahri, Erhan, Erdal, Zafer, Veysel, Caner

Bursaspor: Ivankov, Veli, Ömer Erdogan, Ibrahim, Mustafa Keceli, Bekir Ozan, Mustafa Sarp, Melo, Romaschenko, Volkan Sen, Zuniga

Viktiga minuter från matchen:
4’ min: Konya med Veysel får en bra chans som Ivankov räddar. Volkan Sen får tag i bollen i den efterföljande situationen, fixar sig ett bra läge, skjuter, men målvakten Oguzan räddar.

8’ minuten: Bursaspors är jätte nära att göra matchens första mål när Volkan Sen blir frispelad av Mustafa Sarp. Volkan kommer till avslut men bollen räddas i sista stund och går till hörna.

17’ min: Konyaspor får ett gyllene läge. Caner nickar som Ivankov räddar med fingerspetsarna ut till hörna.

37’min: Ännu en fin räddning av Ivankov som får visa att reflexerna fortfarande är på plats hos veteran målvakten.

40’ min: Romaschenko slog hörnan mot Volkan Sen vid första stolpen, nickskarven tog på stolpen och gick ut. Nära igen!

52’ min: Volkan Sen driver in bollen in i motståndarnas straffområde. Hans pass försök ändrar riktning via en Konya spelares arm. Domaren vinkar avvärjande och straffen uteblir…
59’ min: Konyaspors Da Silva slog en hörna som gick förbi alla försvarare. Erhan skulle ”bara” peta in den men lyckas sätta den utanför. Vilken bedrift!

64’ min: Erhan igen, slår ett inlägg som inte alls såg ut att bli farlig men vår egen försvarare, Ömer Erdogan, lyckas nicka den i egen stolpe och bollen gick senare ut till hörna…

73’ min: Da Silva hittar Veysel som nickar ner den vidare till Zafer. Zafers kanon går utanför!

77’ min: Mustafa Sarp skjuter ett bra långskot som målvakten Oguzhan räddar.

Matchen slutar 0-0 och lagen delar på poängen.