Bursa chockade Trabzon: 2-1

Trots massiv press från ligaledaren, snuvade inbytte stortalangen Sercan Yildirim Trabzon på samtliga poäng. Gökhan Gülec hade uppvisning i form av folkdans från Balkan!

(Forna) Ligaledaren Trabzonspor hade ett av sina sämre "tur-dagar" igår. Överlägsna i bollinnehav, målchanser, slagna passningar, gula kort etc., ja allt, men inte i målprotokollet när 90 minuter var färdigspelade.

I matchens första halvlek var Trabzonspor stundtals tillbaka pressade av ett piggt Bursaspor som verkligen visade viljam att vinna denna kväll. Bursa pressade Trabzon ganska högt upp i motståndarnas planhalva och svartahavs laget hade klara problem med att bygga upp sitt spel. Pressen lönade sig och gav upphov till ett par farliga lägen för hemmalaget. Ett sådant kom när Trabzon tappade bollen till Romashchenko. Som snabbt spelade bollen till Gökhan Gülec. Gökhan såg ut att få problem med sina markerare, men avlossade en kanon som ställde alla, inklusive Tony Sylva i Trabzon kassen och det stod ganska rättvist 1-0 till Bursaspor efter 35 spelade minuter.Paystushka från Gökhan Gülec

Efter målet tar Trabzon mer eller mindre över matchen. Spelar stundtals ut Bursaspor och tvingar hemmlaget till att backa hem. Bursa lyckas hålla tätt halvleken ut som slutar 1-0.

Andra halvlek blir en riktig pina för hemma supportrarna, Trabzon spelar ut och gör det riktigt bra. Dem få chanser Bursaspor får i form av kontringar blir resultat lösa pga. illviljan att ge understöd till en ensam Gökhan på topp.

Teksas, Bursaspor supportrar, börjar tidigt med att ropa ut anfallaren Sercan Yildirims namn som satt på bänken. Anledningen till att Sercan började där var för att han egentligen var avstängd till så sent som kvällen innan matchdagen. En avstängning som hävdes av förbundet och tränaren Kurtar hade motiverat petningen till att spelare inte var förberedd och hade en liten höftskada som han inte ville förvärra.

Ett tag var Sercan på väg in, men fick sätta sig igen när en försvarare skadade sig. Kurtar valde då att byta, två gånger om, och bägge bytena bestod av defensiva spelare.

Detta taktiska misstag av defensivt spelande spelare resultera i att Bursaspopr ställde upp ett "kinesisk mur" framför sin målvakt Ivankov som gång på gång fick agera stålman och såg till att kvitteringen uteblev. Dem gånger Bursa vann boll blev totalt resultatlösa just pga saknaden av spelare i anfallsväg. Ivankov fick till slut kapitulera när Gökhan Gönül spelade fram till sin kollega Umut i anfallet och det stod 1-1 efter 79 minuter.

Efter målet blev publiken som galna, skrek ut Kurtars och styrelsens avgång. Detta var åttonde matchen i rad utan vinst...

Sercan blev inbytt till slut, Trabzon fortsatte pressa för ett lednings mål och matchen såg ut att sluta oavgjort.

Då, helt ologosikt, snappar Bursaspor upp bollen skickar den till Gökhan Gülec som på "Ronaldinho mannér" slår en djupledboll till inhopparen Sercan. Sercan rycker ifrån och placerar bollen säkert till 2-1. På reprisen ser man att Sercan faktiskt står 1 meter offside. Protesterna efter målet blir massiva, men domaren står på sig och visar mittpunkten trots allt.

Matchen slutar och Bursaspor får sin efterlängtade seger efter flera omgångar. Tyvärr, för Trabzons del, så är det ett missat offside mål som avgör matchen.