Güvenc Kurtar avgår...
Avgående multi-tränare....

Güvenc Kurtar avgår...

Enligt flera medier och web platser, har Bursaspor tränare lämnat in sin avskedsansökan till styrelsen. Kurtars avgång har annonserats av Teksas i flera veckor. Flera tusen supportrar var ute i gatorna och krävde även att styrelsens skulle avgå...

Enligt Osman Celik, Bursaspors vice ordförande, har Kurtar via ett telefon samtal sagt att han lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan.

I det korta samtal som följde med tränaren, skall denne ha lovat att lämna in en skriftlig avgångs ansökan inom kort. Anledningen till avgången skall ha varit den stora missnöje mot Kurtar från den officiella supporter föreningen Teksas och media.

Osman Celik poängterade att man skulle tala med tränaren en gång till, men i värsta fall, skulle förhandlingar genast inledas med en ny. Enligt vissa källor står Ertugrul Saglam högt i kurs till att få det nya jobbet.

Güvenc Kurtar som nyligen tillträdde som huvudansvarig efter Samet Aybaba, blev undersin korta tid som tränare aldrig accepterad av fansen. Hans fega syn på spelet, dåliga resultat på plan samt hans uttalanden om klubben och spelarmatrialet blev till slut det som rågade över måttet. Inte ens vinsten på hemmaplan mot Trabzonspor var skäl nog för att vinna fansen förtroende.

I kväll gick flera tusen fans från Teksas ut på gatorna i Bursa och krävde styrelsen avgång för att ha missbrukat sina chanser med katastrofala värvningar av spelare och tränare, som i åratal hämmat Bursaspors sportsliga framgångar i ligan.

Fortsättning lär följa....

Ilker Temocin2008-12-23 21:56:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor