Cupen: Fenerbahce-Bursaspor

Cupen: Fenerbahce-Bursaspor

Kvartsfinal i turkiska Fortis cupen borta mot Fenerbahce. Bursaspor kommer spela för ett bra resultat på svåra Sükrü Saracoglu stadion.

Bursa kommer att gästa hemmalaget Fenerbahce på Kadiköy i kvartsfinalens första match. Bursaspor, har med Ertugrul Saglam som ny tränare, fått en nytändning och målen är klara, slå ut favorit tippade Fenerbahce och ta sig till minst final.

Bursaspor har alltid förknippats som ett stark cuplag. Men under senare år har förväntningarna inte motsvarats och cupen har varit en platt historia för Bursaspor fansen.

Matchen som spelas ikväll klockan 19:30 kommer att dömas av Mustafa Kamil Abitoglu. Detta blir Bursaspors tredje match på Sükrü Saracoglu stadion denna säsong. Det var nämligen så att man även spelade en gruppspels match mot Fenerbahce i cupen, den andra var under ligaspelet. Konstigt nog så lottades man alltså som grupptvåa mot gruppettan. Anmärkningvärt är att båda dem tidigare borta matcherna har slutat med förlust för Bursaspor.

Bursaspor har för närvarande inga rapporterade avstängningar/skador i truppen och kommer troligtvis att ställa upp med bästa möjliga lag. Ertugrul Saglams största triumphkort blir säkerligen anfallaren Sercan Yildirim som har imponerat på dem flesta under säsongen.  Nyförvärvet Shin Young Rok är uttagen i truppen och kan möjligtvis få speltid.

Stor fokus på resultatet ikväll som kan avgöra hur returen slutar torsdagen den 5 feburari på Bursa Atatürk stadion. Matchen direkt sänds på LigTV med start 19:30.



Preliminära uppställningar:




FENERBAHÇE: Volkan Babacan, Gökhan, Önder, Lugano, Carlos, Kazım, Selcuk, Emre, Vederson, Deivid, Semih

BURSASPOR: Ivankov, Ali Tandogan, Ömer, Ibrahim, Mustafa K, Romaschenko, Mustafa Sarp, Kirita, Volkan, Gökhan G, Sercan



Ilker Temocin2009-01-28 14:37:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor