Marmara derbyt: Bursa vs Kocaeli
Dags att leverera?

Marmara derbyt: Bursa vs Kocaeli

Kan Bursaspor fortsätta med sin fina svit eller kan förra veckans skrällag göra livet surt för Ertugrul Saglams manskap?

I dagens omgång så tar Bursaspor emot förra veckans stora skräll lag Kocaelispor som slog Galatasaray med 5-2 på bortaplan.

För Bursaspors del så var förra veckan resultatmässigt helt godkänd. Att spela oavgjort mot starka Kayserispor var inte fy skam. Men om vi ska vara med och blicka uppåt i tabellen och möjligen slåss om en UEFA cup plats så måste det bli 3 poäng i Marmara derbyt.

För dagens motståndare, Kocaelispor, har det gått riktigt dåligt i ligan åtminstone fram till i förra veckan så var dem i dem flestas ögon en av de lag som troligen spelat färdigt för i år i Süperlig. Men med förra veckans skräll borta mot Galatasaray så verkar dem ha fått nytt hopp och nytändning.

Det gäller se upp med deras snabba anfallare Taner Gülleri (4 mål mot GS senast)och Msumbu.

Bursaspor som spelar hemma, ska kunna dra fördel av hemmaplan och publikstödet. Med Saglam i spetsen har laget fått en riktigt hyfsat start efter halvtidsvilan och i ärlighetens namn så är det Kocaelispor som är mer beroende av 3 poäng än Bursaspor och således pressen på sig. Men oavsett vilket så är det 3 pinnar som gäller i denna match och allt annat oacceptabelt för Bursaspors del.

I Bursaspor saknas skadade Volkan Sen.

Match i matchen mellan Bursaspors unga anfallare Sercan Yildirim, som inte har nätat på några veckor och Kocaelispors anfallare Taner Gülleri.

Matchstart: 12.30 (svensk tid)
Domare: Koray Gencerler
Sändning: http://www.ligradyo.net/

Rahmi Ertaban2009-03-01 00:24:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor